Wat kost een autoverzekering in uw provincie?

De premies van autoverzekeringen verschillen per provincie. In vrijwel alle gevallen bent u in Zuid-Holland het duurste uit, maar voor 65-plussers geldt een uitzondering. Wat is de gemiddelde premie in uw provincie?

Vergelijkingssite Independer vergeleek de premies van ruim 1 miljoen autoverzekeringen tussen 1 januari 2019 en 31 oktober 2019 en berekende per leeftijdscategorie de gemiddelde premie Voor een WA-verzekering is dit zo’n 603 euro op jaarbasis. Voor een WA+ Beperkt Casco bent u ongeveer 666 euro kwijt en een Allriskverzekering kost ongeveer 1066 euro. Maar dit is ‘slechts’ het landelijk gemiddelde. Sommige provincies steken hier met kop en schouders bovenuit, terwijl verzekerden in andere provincies veel beter af zijn.

Zo is Zuid-Holland in vrijwel alle gevallen de duurste provincie, met een gemiddelde premie van 721,47 voor een WA-verzekering. De enige uitzondering geldt voor 65-plussers met een Allriskverzekering: zij zijn het duurst uit in Noord-Brabant.

In Friesland is een autoverzekering het goedkoopst: voor alle leeftijdscategorieën is de premie hier het laagst. Zo bent u hier voor een WA-verzekering gemiddeld zo’n 502 euro per jaar kwijt, een verschil van meer dan 200 euro met Zuid-Holland.

Met onderstaande kaart kunt u zien hoeveel de gemiddelde premie per leeftijdscategorie bedraagt in uw provincie.

Bron: Independer autoverzekering data

 Van alle leeftijdscategorieën zijn 65-plussers in verhouding het beste af. Zij betalen bij elke soort dekking de laagste premie. Voor 18 tot 24-jarigen liggen de premies bijvoorbeeld meer dan drie keer zo hoog.

Bron: Independer autoverzekering data

Bron: Independer