Welke auto overleeft de 300.000 kilometer?

Uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 15,8 miljoen auto's is blijkt dat de Toyota LandCruiser de meeste kans maakt om 200.000 mijl (322.000 kilometer) mee te gaan. Toyota scoorde hoge ogen in het onderzoek van iseecars.com, een Amerikaanse website voor autozoekmachines, het merk behaalde 7 van de 15 posities aan de top van Amerikaanse krachtpatsers.

De Audi TT staat  op de eerste plek in de categorie sportwagens. De Tesla Model 3 haalt volgens het onderzoek de meeste kilometers in de categorie elektrische auto's.

'Iconisch en onverwoestbaar'

Phong Ly, CEO van I See Cars, vindt het veelzeggend dat de LandCruiser qua betrouwbaarheid bovenaan staat. ,Dit model heeft een geschiedenis die terugvoert tot 1950. Dit iconische en onverwoestbare model is ontworpen om minstens 25 jaar mee te gaan en geniet niet voor niets veel vertrouwen in ontwikkelingslanden waar offroad rijden de norm is.'

Heel veel genoemde auto's worden helaas niet in Europa verkocht. Het zijn namelijk voornameljk SUVs of pick-up trucks: typische Amerikaanse auto's.

Bron: AD.nl