PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Wisselen autoverzekeraar gemakkelijk

Een meerderheid van de consumenten vindt het gemakkelijk om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van de AFM.

Ruim 800 automobilisten is gevraagd hoeveel moeite het kost om te switchen van verzekeraar. Van de personen die dit het afgelopen jaar hebben gedaan, vond 92 procent dit gemakkelijk of heel gemakkelijk. Van de niet-overstappers dacht twee derde dat het gemakkelijk of heel gemakkelijk is. Ongeveer 7,7 procent van de automobilisten was in de twaalf maanden voor het onderzoek overgestapt. Dat is een hoog percentage. Ter vergelijking: bij de zorgverzekering ligt het aantal overstappers op 6,4 procent.

Opzegtermijn

Wettelijk is vastgelegd dat een autoverzekering na een jaar kan worden opgezegd met een opzegtermijn van een maand. Dit kan bij de meeste verzekeraars dagelijks. Bij veel verzekeraars is het mogelijk om dagelijks op te zeggen zonder opzegtermijn. Vergelijkingssite Independer.nl heeft onlangs alle opzegtermijnen van de autoverzekeraars in kaart gebracht en gepubliceerd.

Bron(nen):