Zo maak je plakkerige knoppen in je auto schoon

Sommige knoppen in je auto kunnen na een tijdje gaan plakken. Dat komt meestal door slijtage van het soft grip-gedeelte. Schoonmaken met een beetje water wil dan niet altijd helpen, maar met deze tips lukt het wel. 

Dasty

Het populaire schoonmaakmiddel van winkelketen Wibra lijkt een wondermiddel voor alles, maar dus ook voor plakkerige knoppen in je auto. Spuit een beetje Dasty op een doekje en neem de knoppen af. 

Dunlop 65

Het schijnt volgens het AD ook te werken om de knoppen schoon te maken met Dunlop 65. Ook hierbij is het verstandig dit eerst op een doekje aan te brengen. Dit middel wordt gebruikt om muziekinstrumenten schoon te maken en is te koop in muziekwinkels. 

Soda en water

Maak je liever zelf een middeltje, dan kun je ook soda opgelost in water proberen. Een nadeel: de knoppen kunnen daarna wit uitslaan. 

Je kunt de bovenstaande middelen ook in laten trekken en daarna afdoen met een poetsdoek. Gebruik altijd kleine hoeveelheden en probeer agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden, want dat kan je interieur flink aantasten. 

Bron: AD.nl.