Zo maakt u veilig een proefrit

Wilt u een auto kopen, dan is het fijn om eerst een proefrit te maken zodat u de auto kunt leren kennen. Vanwege het coronavirus treffen ook autodealers nu de nodige maatregelen. Zo maakt u veilig een proefrit in deze tijden.

Proefritten zijn momenteel meestal op afspraak, zodat de dealer de auto volgens de regels grondig gereinigd klaar kan hebben staan. Dashboard, handrem, handgrepen etc. worden doorgaans vóór en na de proefrit gereinigd met desinfecterend schoonmaakmiddel. Bij veel dealers worden er nog beschermhoezen over de stoel, het stuur en de versnellingspook gedaan, alsmede gebruik van een wegwerpvloermat.

Als u zichzelf goed voelt en niet ziek bent (of grieperig) kunt u dus gewoon naar de dealer gaan. Ze zullen u daar uiteraard geen hand geven, want ook de dealer neemt de veiligheidsrichtlijnen van de RIVD in acht. Werkplaatsmedewerkers zijn voorzien van beschermende kleding en handschoenen, de ontvangstruimten worden vaker schoongemaakt, en er is extra aandacht voor balies, deurklinken, pinapparaten en dergelijke. 'We zien er uiteraard streng op toe dat medewerkers thuis blijven bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts', aldus de Peugeot-dealer.

Proefrit aan huis

Veel dealers, waaronder Peugeot, bieden ook de optie aan om een proefrit aan huis te ervaren. De auto wordt gebracht en u start en eindigt uw proefrit vanaf uw woonlocatie. U kunt het beste even bellen naar de dealer van uw keuze om te informeren naar de mogelijkheden.