Zorgeloos de weg op

Privé een auto leasen is in opkomst

Waar komen al die spiksplinternieuwe auto’s op de weg toch vandaan? Alsof de occasion heeft afgedaan en we met zijn allen voor nieuw gaan. De toverformule? Private lease!

Een nieuwe auto rijden voor een paar honderd euro in de maand. Een bedrag waar alleen nog brandstof- of stroomkosten bij komen. Heerlijk overzichtelijk, want je komt niet meer voor grote verrassingen te staan. Als de banden aan vervanging toe zijn, krijgt de auto nieuwe banden. Deukje? Wordt aan gewerkt. Motorproblemen? Laat het maar over aan je garagist. Alle rekeningen die normaal gesproken op jouw deurmat vallen, vallen nu bij iemand anders op het bureau. Jij betaalt gewoon het afgesproken maandbedrag, verder geen centje pijn. Zelfs de verzekering en de wegenbelasting zijn inbegrepen en allerlei opties zijn mee te financieren, zoals navigatie, lichtmetalen velgen of zelfs een uitgebreidere verzekering.

Deze vorm van mobiliteit bestaat al langer, maar is sinds een jaar of vier enorm populair. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) telde ons land in 2016 ruim 60 duizend private-leasecontracten, eind 2019 waren dat er al 188 duizend. Waren het in het begin vooral kleinere auto’s die via zo’n constructie geleased werden, tegenwoordig is de keuze zeer riant en kun je vrijwel elke auto privé leasen, inclusief elektrische versies.

Wat kost een auto per maand?

Wie een middenklasse-gezinsauto nu voor eigen rekening rijdt, weet dat de kosten hiervan niet mals zijn. Of beter gezegd: zou dat moeten weten, want de meeste autobezitters hebben eigenlijk geen goed overzicht van de maandelijkse kosten. Je betaalt automatisch van je lopende rekening en misschien spaar je voor onderhoud en reparatie. Maar gaat het over versnellingsbakken of motorstoringen, dan kan een garagerekening al snel flink oplopen. En vergeet de afschrijving niet: elke dag dat een auto ouder wordt, daalt de waarde.

Wie (garage)bonnen bewaart, kan uitrekenen wat de auto kost en dat is best schrikken als je dit een paar jaar achter elkaar bijhoudt. Geen bonnen? Kijk dan op de website van de ANWB, waar je een rekenmodel vindt. Even zoeken op ‘autokosten’. Vul de gevraagde gegevens in en je krijgt een goede indicatie van de maandelijkse kosten.

Wij hebben er twee uitgewerkt: een tien jaar oude Peugeot 107 en een vijf jaar oude Volkswagen Golf. Populaire auto’s in hun klasse. Omdat het jaarkilometrage belangrijk is voor de prijsbepaling van een private-leasecontract hebben we de Peugeot ingeschaald op 10 duizend kilometer per jaar, de Volkswagen op 15 duizend per jaar. In een ruime gezinsauto worden vaak meer kilometers gemaakt dan in een kleinere auto.

De rekenmodellen

Peugeot 107 1.0 Millesim 200 + metallic lak, bij 10.000 km per jaar

Nieuwprijs: €10.314
Kosten per kilometer: €0,306
Kosten per maand: €256

Volkswagen Golf Variant1.2 TSI, bij 15.000 km per jaar

Nieuwprijs: €22.801
Kosten per kilometer: €0,367
Kosten per maand: €459

Volgens het boekje

Bij de berekeningen gaat de ANWB ervan uit dat je de auto volgens het boekje onderhoudt. Dat is sowieso slim, bijvoorbeeld om grotere garagerekeningen of pech te voorkomen en aanspraak te kunnen maken op eventuele garantie. Bij inruilen of verkopen is een bijgehouden onderhoudsboekje bovendien heel prettig. Als je weet je wat je ‘gewone’ auto kost, dan kun je gemakkelijk bepalen welke private-leaseauto bij je past. Neem de tien jaar oude 107: de nieuwe versie ervan, de Peugeot 108, is voor vrijwel hetzelfde geld per maand als leaseauto te rijden. Net zoals een nieuwe Golf, die via private lease rond de €500 per maand kost. In beide gevallen hoef je dan dus niet meer bang te zijn voor onverwachte kosten, iets wat voor een tien jaar oude auto nog sterker geldt.

Haken en ogen

Waarom dan niet iedereen aan de private lease? Omdat de leaseconstructie niet voor iedereen de juiste oplossing is. Er zitten wat haken en ogen aan. Het verdient zelfs aanbeveling om er met een financieel deskundig iemand naar te kijken, iemand die ook op de hoogte is van je financiële situatie.

Om te beginnen: een private-lease-contract ga je aan voor een vast aantal jaren, meestal minimaal twee jaar. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten. Maar hoe langer de looptijd, hoe meer kans dat je het contract misschien moet ontbinden. Bij overlijden, ziekte, scheiding of wanneer je onverwacht je baan kwijtraakt, is ontbinding vaak niet zo’n probleem. Maar wat als je een grotere auto nodig hebt? Of juist kleiner wil gaan rijden? En wat als je van je leaseauto af wilt? Dan zul je in overleg moeten met je private-leasemaatschappij, en in zo’n geval volgt vrijwel altijd een eindafrekening op basis van de niet volbrachte leaseperiode. Zo’n afrekening kan flink in de papieren lopen. Check daarom altijd de voorwaarden voor contract-ontbinding en de rekenmethode die in zo’n geval wordt gehanteerd.

Nog iets om vooraf absoluut rekening mee te houden: hoeveel kilometers maak je per jaar? Het verschil in prijs tussen 10 of 15 duizend per jaar kan al snel enkele tientjes per maand zijn. Maar schaal je jezelf té krap in en ga je over het vooraf overeengekomen maximum heen, dan betaal je per kilometer extra. Vraag bij je aanbieder naar de specifieke voorwaarden en kosten op dit gebied.

Lagere hypotheek?

Nog iets om rekening mee te houden: elk private-leasecontract wordt gemeld bij Bureau Krediet Registratie. Dit gebeurt enerzijds om te checken of je de financiële verplichting aan kunt in combinatie met eventuele andere leningen. Anderzijds om te voorkomen dat je bij een later af te sluiten lening in financiële problemen komt.

Over dit laatste: wie van plan is om naast een private-leaseauto nog een andere grote lening aan te gaan, bijvoorbeeld voor een hypotheek, moet dubbel zo goed checken wat de mogelijkheden zijn. Het kan er zomaar toe leiden dat je maximale hypotheek-bedrag een stuk lager komt te liggen.

Wie private lease overweegt moet zich dus goed verdiepen in de overeenkomst: er is meer dan alleen het maandbedrag. Maar overzie je alle mogelijke nadelen en ben je bereid die risico’s te nemen, dan staat niks in de weg om een nieuwe auto op abonnement uit te zoeken. Vergeet niet: wie een oudere auto rijdt, weet helemaal niet welke onverwachte kosten mogelijk om de hoek komen kijken. Bij private lease is dit op voorhand al te onderzoeken en weet je precies wat je per maand kwijt bent.