Beautyblog: Van gekleurd naar naturel grijs haar

Getty Images

Op een gegeven moment heb je er gewoon geen zin meer in: altijd maar je haar (laten) kleuren vanwege die uitgroei. Maar hoe kun je het laten uitgroeien zonder maanden voor schut te lopen?

Ik worstelde al een tijdje met het dilemma: stoppen of doorgaan met het donkerbruin kleuren van mijn haar. Niet dat ik per se grijs wilde worden omdat dit nu eenmaal momenteel modieus is, maar omdat mijn haar er met de jaren niet gezonder op is geworden. Ik stelde de kleuring dus maandenlang uit en zo verschenen er grijswitte lokken bij mijn oren. Dat stond best mooi.

Geweldig idee

Na een half jaar was de donkerbruine kleur door het wassen vervaagd naar een vaal roodbruin. Dat was niet zo mooi. Wat nu? Een vriendin van mij had dé oplossing: niet het hele haar kleuren, maar hier en daar wat lokken donkerbruin laten maken Dus ik naar de kapper om deze ‘lowlights’ aan te laten brengen. Het resultaat is supermooi: donkerbruine en roodbruine lokken, waartussen zilverkleurige haren schitteren. Heel levendig!

Nog even geduld

De kunst is nu om bij een volgende behandeling weer precies diezelfde lokken te kleuren, zodat het grijs in het niet gekleurde haar verder kan uitgroeien. Geen probleem volgens de kapper. Op het moment dat de onbehandelde haren helemaal grijs zijn, kan ik beginnen met het laten uitgroeien van de gekleurde haren. Het is een meerjarenplan, maar echt een prima oplossing.

Sylvia Aué, de lifestyleredacteur van Plus Magazine, geeft op PlusOnline haar persoonlijke tips op het gebied van mode & beauty

Auteur 
  • Sylvia Aué