Bescherm uw make-up tegen warmte

Hou het naturel

Getty Images

De zon is niet de beste vriend van je make-up. Al die uren in de warmte op het strand en terras doen uw make-up smelten. Met de volgende tips blijft u er de hele dag fris uitzien!

In de zon verliest u veel vocht door transpiratie. Uw make-up kan geen vocht verliezen, maar wel smelten. Of uitlopen door kleine zweetdruppeltjes op uw gezicht. Lippenstift en foundation zwichten als eerste voor de warmte. Maar ook een lijntje met kohlpotlood, lipgloss en vloeibare oogschaduw kunnen gaan uitlopen.

Natuurlijke schoonheid
In de zomer geldt het motto: ‘less is more’. Make-up is helemaal niet nodig als u een ’s zomers tintje hebt. Gebruik eventueel kleine hoeveelheden rouge en oogschaduw. Dan is het minder erg als zon of water het vervaagt. Ook is waterproof mascara 's zomers prima te gebruiken.

Smelten
Make-upproducten kunnen al smelten bij een klein beetje zon. Met veertig graden Celsius is er zelf niets meer van over. Uw gesmolten lippenstift is nog wel te gebruiken als u hem daarna paar uur in de koelkast legt. Met foundation wordt dit lastiger. De kwaliteit gaat achteruit en het is niet goed voor uw huid. Laat uw make-up daarom niet in de auto liggen en bewaar het daarom op een koele, donkere plek, in een koelbox of koelkast.

Tips en trucs
In de zomer heeft u niet veel make-up nodig om er stralend uit te zien. Als u wel make-up wilt gebruiken hebben wij een aantal tips en trucs om u de warme zomerdagen door te helpen.

  • Tegenwoordig is er veel make-up met UV-filter op de markt. Foundations, maar ook mascara’s, kohlpotloden, eyeliners en verschillende merken oogschaduw. Hiermee bent u meteen tegen de zon beschermd.
  • Reinig uw gezicht grondig voordat u make-up aanbrengt. Als uw huid vettig is, loopt make-up in de zon nog sneller uit.
  • Smeer uw gezicht in met zonnebrandcrème voordat u foundation aanbrengt. Als deze goed ingetrokken is, beschermt het uw make-up. Ook beschermt het uw gezicht tegen verbranding.
  • Gebruik waterproof make-up (mascara, eyeliner en zelfs foundation). Ze zorgen ervoor dat u zorgeloos het water in kunt. Zonder dat uw make-up uitloopt.
  • Bronspoeder zorgt ervoor dat uw gezicht niet gaat glimmen.
  • Glitterpoeder accentueert uw bruine kleur en geeft een mooi glanslaagje.
  • Uw lippen hebben wat te verduren onder een felle zon. Het gebruik van lippenstift, lipgloss of lippenbalsem met UV-filter beschermt uw lippen tegen de zon.
  • Vloeibare make-up (bijvoorbeeld oogschaduw) is niet aan te raden. Grote kans dat het smelt en dat geeft geen mooi effect.
  • Gaat u na een dagje strand of shoppen nog ergens naar toe? Neem dan wat make-up mee en doe dat aan het eind van de dag op.
Auteur