Stralende ogen, frisse blik (met een concealer)

Getty Images

Eigenlijk ontdekte ik bij toeval wat visagisten natuurlijk allang weten: een trucje voor een open blik en stralende ogen.

Veel mensen hebben het: tussen de binnenste ooghoek en de neusbrug is de huid donkerder en bij de buitenste ooghoek is de huid wat roder. Dat donkere plekje bij de neus kan zelfs ontaarden in een donkere kring onder het oog. Van dat laatste heb ik geen last, maar ik breng wel altijd een lichte tint concealer aan bij de binnenste én buitenste ooghoeken om de donkere en rode plekken te camoufleren.

Compact voor de dekking

Er zijn ruwweg twee soorten concealers: vloeibare concealers en compacte crèmeconcealers. Die vloeibare werken makkelijker (vooral bij de neusvleugels), maar de compacte crèmeconcealers hebben een betere dekkingskracht en zijn dus vooral geschikt om donkere plekken te verdoezelen. Om de concealer aan te brengen gebruik je een vrij stevig, kortharig kwastje. Vervolgens klop je hem licht in met een vingertopje.

Beetje meer, véél effect

Een paarweken geleden schoot ik een beetje uit bij het aanbrengen. In plaats van het overschot aan concealer weg te vegen, verdeelde ik het met een kwastje onder mijn oog (ook onder de wimpers van ooghoek tot ooghoek). Ik keek in de spiegel en zag tot mijn verbazing dat dit oog groter en stralender leek dan het oog dat deze extra behandeling niet had ondergaan. Snel bracht ik ook hier wat concealer aan. En geweldig: ik zag er meteen uitgeruster en frisser uit. 

Let op: belangrijk is dat de concealer een paar tinten lichter is dan je eigen huidkleur en ook dan je eventuele foundation.

Sylvia Aué, de lifestyleredacteur van Plus Magazine, geeft op PlusOnline haar persoonlijke tips op het gebied van mode & beauty

Auteur