Mijn dunne haar lijkt véél dikker!

Getty Images

Een nieuwe blog van Sylvia Aué, beautyredacteur bij Plus Magazine.

Getty Images

De afgelopen 10 jaar ben ik zeker de helft van mijn haren verloren (en niet alleen mijn wilde). Bij iedere wasbeurt werd mijn haardos nóg dunner en moest ik – behalve een ondersteunende permanent – nog meer trucs uithalen om er iets van te maken: een verdikkende gel bij de haarwortels, veel volumemousse op de haarlengtes, watergolfkrullers erin, föhnen, krullers eruit, toeperen, haarlak. De eerste dag zat het dan vreselijk netjes en tuttig, de tweede dag (met meer haarlak) ging het ermee door, de derde dag (nog meer haarlak) had ik coupe ‘dor & dof’ en de vierde dag begon het hele circus weer van voren af aan.

Ik zou dit nu niet schrijven als er niet een nieuw product op de markt was gekomen, dat weliswaar geen einde maakt aan al dat werk, maar het wel een stuk eenvoudiger maakt. Bovendien: het resultaat is stukken mooier. Na het wassen doe ik nog steeds een volumemousse erin en watergolf ik m’n haar. Dan uitborstelen, beetje in model knijpen en ten slotte spray ik wat L’ANZA Keratin Healing Oil Hair Plumper tegen de haaraanzet.
 
De Hair Plumper geeft versteviging als een haarlak, maar de krullen blijven er naturel uitzien (geen helmpje-effect). En wat meer is: het product geeft écht veel volume, dagenlang. Ik hoef het dus ook maar één keer aan te brengen. Eerlijk is eerlijk, ook met dit product moet ik na vier dagen m’n haar wassen omdat het niet schoon meer aanvoelt. Dat heb ik er ruimschoots voor over, want toen ik laatst tegen een collega klaagde over mijn dunne haar, zei ze: ‘Jíj dun haar? Doe niet zo gek, jouw haar is nog hartstikke dik!’
 
L’ANZA Keratin Healing Oil Hair plumper, adviesprijs €39,53 (ja best duur, maar je doet er héél lang mee). Te koop bij L'ANZA kapsalons. Voor adressen, kijk op www.lanza.eu.