PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bad vervangen

Vraag van de week

In verband met mijn ouderdom en toenemende duizeligheid wil ik op advies van mijn huisarts het bad laten vervangen door een douche. Zijn de kosten hiervoor aftrekbaar bij mijn aangifte inkomstenbelasting?

Nee, helaas sinds 1 januari 2014 zijn de kosten voor aanpassingen in, aan en om het huis niet langer aftrekbaar. U zult de kosten dus zelf moeten dragen. Brillen en rollators en andere loophulpmiddelen waren al sinds 2013 niet meer aftrekbaar.

De kosten voor hulpmiddelen die nog wel aftrekbaar zijn, zijn bijvoorbeeld de kosten voor een gehoorapparaat en dan de kosten die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, orthopedisch schoeisel (als die boven het normaal gebruik uitkomen). Verder de kosten voor een kunstgebit, kronen, bruggen en dergelijk voor zover niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Een eigen bijdrage of eigen risico is nimmer aftrekbaar. Op de site van de belastingdienst vindt u een lijst van wel en niet aftrekbare hulpmiddelen.

Bron: www.belastingdienst.nl