Handig: beleggingssites op een rij

Door de beleggingsbomen het bos niet meer zien

Getty Images

Beleggingsbladen zijn er nauwelijks, maar websites des te meer. Een greep uit het aanbod.

www.afm.nl

Hier vinden mensen veel zakelijke, soms clichématige informatie over beleggingen, pensioenen, hypotheken, lenen, sparen, kortom tal van financiële producten. De AFM informeert ook over de rechten van financiële consumenten, risico’s, het toezicht, enzovoorts. Nuttig en interessant is ook een waarschuwinglijst met dubieuze aanbieders.

www.analist.nl

De meningen van analisten op een rijtje. Succes verzekerd? Geenszins, niet zelden is het beter het tegengestelde te doen van wat analisten adviseren. Maar toch is het interessant de meningen van analisten te weten.

www.guruwatch.nl

Guruwatch.nl monitort en meet het rendement van alle beleggingsadviezen over Nederlandse aandelen van professionele analisten, hier goeroes genoemd. Vele honderden goeroes passeren hier de revue, met goede, maar ook slechte beleggingsresultaten.

www.iex.nl

Bekende website met veel (soms tegenstrijdige) meningen van deskundigen/columnisten. Ze zitten er geregeld faliekant naast, net als iedereen overigens die vergaande voorspellingen over beurzen en beurskoersen doet. Veel koop- of verkooptips. De website biedt veel interessante prikkelende informatie, net als ‘zusje’ IEXProfs. Er is ook een blad, IEXMagazine, maar dat is niet gratis.

www.morningstar.nl

Heel veel informatie over beleggingsfondsen, volgens een sterrensysteem. Maar dat is niet zaligmakend, een fonds dat in een jaar 5 sterren haalde hoeft dat niet het volgende jaar ook te doen. Vaak gebeurt dat juist niet. Voor beleggers die niet zelf actief handelen kan (bijvoorbeeld) een wereldwijd aandelenfonds interessant zijn.

www.plusonline.nl/goedkoopbeleggen

Hier vindt u een actuele prijsvergelijking van brokers. Door slim te besparen op de kosten voor beleggen, krijgt u een hoger rendement!

www.veb.net

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een sterk verbeterde website, met veel voor beleggers relevant nieuws. De website biedt goede en gratis informatie, maar er zijn geen ‘kooptips’ te vinden. De website informeert ook over acties die de VEB voert voor beleggers, over de koersprestaties van CEO’s, en niet te vergeten over hun beloningen. De VEB geeft ook een blad uit, Effect, maar dat is alleen voor (betalende) leden.

 

Ook de moeite waard:

www.belegger.nl

www.debeurs.nl

www.dnb.nl

www.fondsnieuws.nl

www.euronext.com

www.dividendpagina.nl

www.mistermoney.nl

www.rtlz.nl

Auteur 
  • Martin Voorn