Test: de beste beleggingsrekening

Beleggen
Getty Images

Grofweg zijn er twee soorten beleggers: consumenten die geheel zelfstandig beleggen zonder enig advies van een ander en consumenten die met advies van de bank hun vermogen beheren. Maar waar kan je voor beide opties nou het beste terecht?

Zelfstandige beleggers vinden bij ABN AMRO en Rabobank de beste beleggingsrekening. Voor consumenten die de bank laten beleggen biedt Rabobank de beste beleggingsrekening. 

Dat blijkt uit het Special Item Beleggingsrekeningen van financieel onderzoeksbureau MoneyView. Bij zelfstandig beleggen komen ABN AMRO Zelf Beleggen Basis / Plus en Rabobank Advies als beste uit de bus, omdat het aanbod van eigen en externe beleggingsfondsen en etf's (indextracker) van verschillende fondshuizen het grootst is. De belegger heeft bij deze twee beleggingsrekeningen dus de grootste keus.

Voor beleggers die de bank laten beleggen, komt Rabobank Beheerd Beleggen als beste uit de bus. Rabobank Beheerd Beleggen Basis is de beste omdat er geen drempelvermogen is. Starten kan dus vanaf ieder bedrag. Bij Rabobank Beleggen Actief is het startbedrag twintig duizend euro. Ander sterk punt van de rekeningen van de Rabobank is het advies bij het vaststellen van het risicoprofiel van de cliënt.

Bron: MoneyView

Auteur