PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Zwitserleven duurzaamst beleggingsbeleid

Verzekeringmaatschappij Zwitserleven heeft het meest duurzame beleggingsbeleid gevolgd door asr en Reaal. Allianz stijgt dit jaar met zeven plaatsen naar nummer dertien en is daarmee de grootste stijger van dit jaar.

Dit meldt de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Onderzoekers van VBDO namen dit jaar de dertig grootste verzekeraars in Nederland onder de loep. Het is de zevende keer dat VBDO het duurzaam beleggingsbeleid onderzoekt. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de onderzochte verzekeraars duurzaamheidsdoelstellingen voor het beleid formuleert. 77 procent doet dit niet.

Actief informeren

Het beleggingsbeleid van Nederlandse verzekeraars is de afgelopen jaren duurzamer geworden, zo concludeert de VBDO. Verbetering is nog mogelijk bij de kwaliteit van de rapportages over de beleggingsactiviteiten. Ook kunnen verzekeraars hun klanten beter informeren. Slechts een derde van de verzekeraars doet dit nu actief, bijvoorbeeld met een nieuwsbrief of via social media. Twee jaar geleden was het nog minder: een op de zes verzekeraars nam toen actie op dit gebied.

Bronnen: EUFIN & VBDO