Marieke slaat groot in en bespaart

Bespaar-expert Marieke Henselmans geeft tips voor een voordelige herfst.

Wie niet jong is moet slim zijn

Anbo vroeg ouderen naar hun ervaringen met boodschappen doen bij de supermarkt. 70% van de alleenstaanden klaagt dat kleinere verpakkingen zo duur zijn en dat aanbiedingen voor grote verpakkingen gelden. Oplossing: koop toch wél die grote verpakking in de aanbieding.

Koop sla per krop in de aanbieding

Die kleine pakjes gesneden sla zijn duur en toch niet lekker, vaak zijn de snijrandjes al bruin. Bewaar een krop sla gewikkeld in keukenpapier in een plastic zak. Breek hele bladeren af als je sla klaarmaakt. Zo kun je er wel 8 of 10 keer van eten. De krop is best houdbaar.

Koop pond of kilo gehakt in de aanbieding

Doe een pond gehakt in 2 delen in de vriezer, die kun je later gebruiken voor chili con carne of spaghettisaus. Maak het andere pond aan zoals je gewend bent met een eitje, uitje, zout, kruiden en paneermeel. Draai er een paar ballen van en maak van het laatste ons soepballetjes. Eet twee keer een bal, de rest (grote en kleine balletjes) kunnen in vriezer.

Koop aardappels in de aanbieding

Soms zijn aardappels per 5 kilo in de aanbieding, dat is altijd de moeite waard. Die kleine zakjes met een kilo of die piepkleine zakjes met al dan niet gekruide  krieltjes zijn al snel 8 keer duurder. Maak stamppot, aardappelsalade, bak ze of maak ze in de airfryer: smullen.

In de bonen

De goedkoopste optie van een groot blik doperwten of bruine bonen, en een grotere glazen pot met rode kool of appelmoes van 720 gram zijn vele malen goedkoper dan die miniblikjes van een duur merk. Verdeel de inhoud van zo’n verpakking in drieën. Maak 1x chili con carne, 1x aardappels bonen en gehakt en een maaltijd bonensoep. Of vries een deel in.

Ja, het kost wat energie

Heb je variabele tarieven bij je energieleverancier? Als je contract voor een bepaalde periode afloopt, gaat het vaak vanzelf over in een variabel tarief. Nu er flinke prijsstijgingen worden verwacht is dat niet gunstig. Zet de tarieven vast voor 3 of misschien zelfs 5 jaar, dat is íets duurder, maar dan weet je voorlopig waar je aan toe bent.

Het nieuwe frituren

Frituren maakt alles lekker, maar ook minder gezond en duurder omdat je steeds verse olie of vet moet kopen.  Investeer één keer in een Airfyer. Je kunt friet met een piepklein beetje olie besprenkelen waarna ze heerlijk knapperig uit de Airfryer (in feite een kleine hete lucht oven) komen. Je kunt er ook broodjes in afbakken zodat je niet een hele oven hoeft op te stoken. Ze kosten tussen de € 50 en € 200.

Gratis Webinar ‘betaalbare uitvaart’

Op 27 oktober 19 uur organiseert Monique Branse een gratis online lezing over ‘de betaalbare uitvaart’, door uw besparingsdeskundige Marieke Henselmans. Slim om je eens te verdiepen hierin, als er nog niets aan de hand is, want als het wel zover is, staat je hoofd niet naar geldzaken.  Aanmelden via deze link.

Nog meer besparen?

Kijk op Bespaarboeken.nl