Met deze gratis apps houd je geld over

Getty Images

Waar is de benzine het ­goedkoopst? Bij welke winkel is het wasmiddel in de ­aanbieding? Met deze zeven gratis apps weet je het direct. Thuis én onderweg.

Reclamefolder - Altijd de beste aanbieding

Lekker reclamefolders bekijken zonder stapels papier in huis te halen. Dat kan met de app ­Reclamefolder. Je vindt er talloze actuele folders, mét een paar handige extra’s die de papieren folders niet hebben. Zo kun je producten aantikken om ze op een wensenlijst te zetten.

In veel gevallen kun je de producten ook online bestellen. De app bevat geldterugacties (cashback) en kortingsbonnen. Ze zijn vanuit de app direct te gebruiken. Tip: sla ook scans van klantenkaarten op. Dan loop je nooit meer een ­korting of spaarmogelijkheid mis.

ANWB Onderweg - Het goedkoopste pompstation

Waar benzine of diesel in de buurt het goedkoopst is, weet je meestal wel. Maar onderweg sla je toch vaak af bij de eerste pomp die je ziet, als je moet tanken. En dat is vaak niet de goedkoopste. Dat blijkt uit de vele rode stippen langs de snelweg op de kaart in de app ANWB Onderweg.

In deze app geef je vooraf de gewenste brandstof aan om vervolgens op een kaartje te kunnen zien waar die brandstof goedkoop is, de gemiddelde prijs heeft of duur is. De app toont ook tankstations waar ANWB-leden korting krijgen, maar de app zelf is door iedereen (gratis) te gebruiken. ANWB Onderweg biedt ook verkeers­informatie en de mogelijkheid om betaald te parkeren.

Peerby - Niet kopen maar lenen

Een behangafstomer of decoupeerzaag heb je als gelegenheidsklusser meestal maar eens in de zoveel jaar nodig. Waarom zou je het apparaat of gereedschap dan kopen? Lenen is veel voordeliger. Via Peerby kun je daarvoor een oproep doen bij mensen in de buurt. Ook handig voor speciale kleding (motorpak, skikleding, carnavalskostuum), dakkoffer of kruiwagen, om maar wat te noemen.

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je je eerst ­gratis registreren. Vervolgens kun je reageren op oproepen en zelf ­oproepen plaatsen. Afspraken ­maken over ophalen en brengen van de spullen gebeurt via de ­chatfunctie in de app zelf. Een telefoonnummer of e-mailadres geven is dus niet nodig.

PasNL Altijd je klantenpas bij je

Een klantenpas kan veel voordeel opleveren, maar dan moet je hem wel kunnen tonen. Wie geen zin heeft om met een portemonnee vol plastic rond te lopen, kan ook de app PasNL gebruiken.

De app kent de meest gebruikte pasjes al. Kies de winkel, scan de barcode van de pas en de pas is opgeslagen. Vervolgens kun je de opgeslagen barcode in de winkel tonen in plaats van de pas zelf. Wel eerst even testen, want verouderde winkelapparatuur herkent soms de barcode niet.

Ease2Pay - Altijd per minuut parkeergeld betalen

Nooit meer te veel vooruitbetalen voor parkeren en ook nooit meer een boete. Dat zijn de grote voordelen van parkeren met een app. Zet de auto neer, open de app en bevestig dat je inderdaad op die plek wilt parkeren. De eindtijd kun je invullen en later aanpassen of gewoon openlaten en pas bij vertrek invullen, zodat je nooit te veel betaalt.

Helaas kosten de meeste parkeerapps zelf ook geld per parkeerbeurt en dat maakt vooral kort parkeren relatief duur. Een uitzondering is de betaalapp Ease2Pay. Deze is gratis als parkeerapp te gebruiken in meer dan honderd gemeenten, waaronder de 80 grootste steden.

Too Good To Go - Niets weggooien

Supermarkten, producenten en restaurants gooien soms noodgedwongen producten weg die in principe nog in goede staat zijn. Te goed om weg te gooien dus. Dat vinden de makers van deze app ook. Daarom bieden zij daarvoor een oplossing. Soms zijn het producten die tegen of op de houdbaarheidsdatum zitten, soms zijn het langer houdbare producten, waarbij bijvoorbeeld een drukfoutje op de verpakking staat. Zo help je verspilling te voorkomen en doe je boodschappen voor een prikkie.

Sjoprz - Supermarkt-hoppen

Waar zijn de boodschappen het goedkoopst? Sjoprz weet het precies. Geef aan bij welke ­supermarkten je graag winkelt en de app vergelijkt de prijzen van de complete boodschappenlijst. Daarvoor is het wel nodig dat je elk product nauwkeurig kiest. Lijstje klaar? Tik dan op de ­Bespaarbuddy onderaan om te zien waar je het goedkoopst uit bent.

Het resultaat is een vergelijking van de winkels waar je graag komt en gunstige combinaties van twee winkels. Ook geeft de app suggesties voor vervangende ­producten, bijvoorbeeld als een merkproduct niet verkrijgbaar is

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine