Test: de beste cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel is vaak zuiniger dan een oudere ketel. Het kan daarom verstandig zijn om de cv-ketel te vervangen, ook als de oude ketel nog geen kuren vertoont. De beste zijn geworden...

...de Remeha Tzerra M 28c Plus CW4 en de Atag i36EC CW5. Dan haalt u de beste in huis.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Beide ketels krijgen hetzelfde eindoordeel, maar verschillen op aspecten van elkaar. De goedkopere Remeha (€800, exclusief installatie) excelleert op levensduur, energiezuinigheid, stroomverbruik en totaal watercomfort. De duurdere Atag (€2450, exclusief installatie) is energiezuiniger met warm water, presteert beter met de temperatuur en stabiliteit van het warm water en is beduidend sneller bij het vullen van een bad. De Tzerra is de meest verkochte productlijn van Remeha, die in 2014 is geïntroduceerd. Het zijn zeer compacte ketels (65 x 37 x 27 cm). De ketel van Atag is vanaf deze maand verkrijgbaar.

Lange termijn

De Consumentenbond heeft ook een panel van leden ingeschakeld om de kwaliteit op lange termijn te beoordelen. Ruim 6000 panelleden deden mee. Uit hun ervaring blijkt dat slechts 1 op de 10 cv-ketels het binnen 10 jaar begeeft en meer dan de helft van de deelnemers laat de ketel pas na 15 jaar  of langer vervangen.

De driewegklep blijkt de meeste problemen te geven. Deze klep stuurt het warme water naar de cv of naar warmwaterkraan. Gaat de klep kapot dan zit je in de kou of sta je onder een koude douche.

Bron: www.consumentenbond.nl

1 Reactie

Door Tom (niet gecontroleerd) op vr, 14-10-2016 - 00:47

Heb nu twee jaar een Remeha Tzerra M24c Plus, perfecte ketel en zeer zuinig in gebruik!