Test: de beste keukenmachine

Eiwit en slagroom kloppen, brooddeeg kneden, cakedeeg en pannenkoekenbeslag maken. Foodpocessors en keukenmachines draaien er hun hand niet voor om. De beste? Kenwood Chef KVC3110S en de Bosch MUM54A00.

Dat blijkt uit in de test in de nieuwste Consumentengids. De Kenwood Chef KVC3110S (€310) is ook te koop zonder blender (KVC3100S) of met blender en vleesmolen (KVC3170S). Deze keukenmachine geeft goede resultaten, alleen bij het mengen van een pannenkoekenbeslag krijgt hij een onvoldoende. De blender maakt goede smoothies en gecrusht ijs. Minpuntje is dat de machine lawaaiig is. De Bosch MUM54A00 (€145) doet het goed bij de voedselbereiding, behalve bij het kneden van deeg voor witbrood. De keukenmachine is zeer gebruikersvriendelijk. De machine gaf een foutmelding tijdens een strenge motortest, maar de test werd desondanks goed uitgevoerd.

Foodprocessors
De beste foodprocessors zijn de Bosch MCM3501M (€85) en de Magimix CS 3200 X (€320). De Bosch doet heel veel goed, maar hij kan niet goed kloppen en kneden. De blender maakt prima smoothies. De Magimix kan prima eiwit en slagroom kloppen, mayonaise maken en plakjes snijden. Babyvoeding pureren gaat hem minder goed af. De best geteste keukenmachines krijgen een hoger testoordeel dan de best geteste foodprocessors. Keukenmachines hebben een open kom, ze hebben kneedhaken en ze kunnen lang kneden. Foodprocessors hebben een kan met een sneldraaiend kunststof mes. Voor deeg dat je lang moet kneden is een foodprocessor niet geschikt. Daarentegen kan een foodprocessor wel hakken en raspen.
 

Bron(nen):