Lenny Langerveld: 'Op avontuur'

Lenny Langerveld
Getty Images

Ik hou van mijn comfortzone, van die ­behaaglijke bubbel. Alles veilig en onder controle. Dat komt ook omdat er al genoeg avontuur tegenover staat.

Hebt u de test over avontuurlijk leven al gemaakt? Ik wel en ik scoor torenhoog op de comfortabele gedragsstijl. 

Ik hou van mijn comfortzone, van die ­behaaglijke bubbel. Alles veilig en onder controle. Dat komt ook omdat er al genoeg avontuur tegenover staat met een echt­genoot die een progressieve spierziekte heeft, kanker en een TIA doorstond en zo nog wat ongemak het hoofd moet bieden. Er is altijd wel wat, dus hartelijk bedankt, reuring genoeg hier. Maar ongezien is ­gerieflijk comfort overgegaan in klaterende tegenzin. Ik heb steeds minder zin in het onbekende. Vroeger was dat wel ­anders. Ik omarmde het avontuur; liftte mee op een vrachtwagen door Zaïre, doorkruiste de Sahara in een oude Peugeot en vond mijn weg in Algiers en New York. 

Daar kijk ik nu met oprechte verbazing op terug en dat hoeft ook écht niet meer. Want veel meer dan actie, is avontuur iets waar je je voor open moet stellen, zo lees ik in het boek Waar is het avontuur? van Brigitte Ars. En zo rijden we op een zaterdagmiddag vastberaden een onbekend ­gebied in, een half uur van ons eigen huis vandaan. Industrieel erfgoed afgewisseld met lieflijke woonstraatjes, bedrijfsgebouwen, een rommelige waterkant, een skyline. We eten een pizza en voelen ons verrijkt, geïnspireerd en opgewonden. Zo voelt avontuur. Ik was het helemaal vergeten.

Lenny Langerveld
Plus Magazine


Lenny Langerveld is al vele jaren redacteur bij Plus Magazine. Zij is hoofd van de rubriek Mens & Samenleving en schrijft regelmatig over zaken die haar opvallen in de media en het nieuws.

Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.