Bezorgd om iemand in thuisisolatie? Zo regel je hulp

Getty Images

Maakt u zich tijdens de coronacrisis zorgen over iemand die er alleen voor staat? Het is nu mogelijk om diegene aan te melden bij het Rode Kruis. De hulporganisatie houdt dan een oogje in het zeil.

Na een aanmelding neemt een hulpverlener van het Rode Kruis contact op met de hulpbehoevende, om te inventariseren of en welke hulp nodig is. Mocht het nodig zijn, dan komt een vrijwilliger langs. Die blijft buiten op een veilige afstand staan en vraagt of alles goed gaat en of er iets is dat hij of zij kan doen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, de hond uitlaten of regelmatig met elkaar bellen. 

“Als je tante in Assen woont en jij in Vlissingen, kunnen we ons goed voorstellen dat je het fijn vindt als iemand haar de komende tijd een klein beetje in de gaten houdt”, zegt Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik. “Of als jij zelf ziek bent, maar je je toch ook zorgen maakt over die buurman met een lichamelijke beperking een paar huizen verderop. Als Rode Kruis helpen we in deze noodsituatie graag. We kunnen deze mensen laten merken dat ze er in deze nare situatie niet alleen voor staan.”

Het Rode Kruis opende eerder al een telefonische hulplijn, waar mensen zelf om hulp kunnen vragen. Nu is het dus ook mogelijk om iemand anders voor deze hulp aan te melden. Vraag je hulp voor een ander, check dan wel van tevoren of die persoon daar behoefte aan heeft.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.
Rode Kruis Hulplijn: 070-4455888

Auteur 
  • Redactie