Coronaproof op reis met Google

Wie tijdens de coronacrisis op reis gaat, kan plezier hebben van Google. Deze handige en deels nieuwe functies – waarvoor je een Google account nodig hebt - maken het plannen van de vakantie makkelijker en veiliger:
  • In Google Maps zie je in één oogopslag welke coronamaatregelen van kracht zijn in het gebied waar je naartoe wil. En ook hoe druk het in een trein of busstation is en waar je als reiziger kunt worden gecontroleerd op corona. Ook zijn de plaatsen zichtbaar waar je verplicht een mondkapje moet dragen.
  • In Google Reizen (www.google.com/travel) kun je een reisplan maken, inclusief routes, overnachtingen met gemiddelde kamerprijzen, restaurants, attracties.... kortom, teveel om op te noemen. Als je via Google Reizen een hotel boekt, kun je voortaan ook filteren op ‘gratis annuleren’ om flexibel te blijven op reis, mocht ergens  een coronauitbraak plaatsvinden. Veel andere hotelaanbieders hebben deze functie nu trouwens ook.
  • In de recensies van gasten kun je zien of een hotel of restaurant aan je wensen voldoet (klik op de sterren onder de naam om alle reviews te lezen). Ook kun je zien wat de drukste uren zijn om grote groepen mensen te vermijden.
  • In Google Maps kun je plekken opslaan in ‘Mijn plaatsen’. Bijvoorbeeld een hotel, restaurant of alle plekken die je op vakantie wil bezoeken.
  • Als je ‘Mijn tijdlijn’ hebt ingeschakeld op je telefoon, volgt Google je zelfs permanent. Dat is handig als je wil opzoeken wanneer je waar bent geweest. Maar het kan tegelijkertijd een beetje eng zijn om te zien dat Google precies weet waar je bent geweest. Dus goed om daarover na te denken.
  • Wie grote waarde aan zijn anonimiteit en privacy hecht, moet goed nadenken voordat hij gebruik maakt van deze diensten. Google kan dan namelijk al je verplaatsingen volgen.