5 gratis apps voor een beter contact met de buren

Getty Images

Buurtbewoners hebben elkaar veel te bieden: een weggelopen poes zoeken, een hogedrukspuit lenen of elkaar waarschuwen voor een kapotte buitenlamp of een ingetikt ruitje. Heel jammer is het daarom, dat de meeste buurtbewoners elkaar nauwelijks kennen. Sociale media kunnen een handje helpen.

Het nieuwe dorpsplein: Nextdoor

Deze app is een online ontmoetingsplaats voor buren en buurtbewoners. Het aloude dorpsplein, maar dan digitaal. Buurtbewoners loggen met hun eigen naam in. Ze plaatsen berichten in categorieën, zoals gevonden voorwerpen, buurtpreventie, gratis, aanbevelingen en vraag en aanbod.

Getty Images

Downloadlinks
Android
iOS

Spullen lenen bij de buren: Peerby

Met deze app geeft u aan dat u op zoek bent naar bijvoorbeeld een hogedrukspuit, hark of steigerhout. Peerby stuurt een bericht naar de mensen in de buurt die ook lid zijn. Gemiddeld krijg je binnen 30 minuten een reactie.

Getty Images

Downloadlinks
Android
iOS

Verdachte situaties melden: Veiligebuurt

Via deze app staat u in contact met andere buurtbewoners en kunt u verdachte situaties melden aan elkaar en de juiste instanties. Op basis van die postcode creëert het systeem virtuele buurtgroepen. Voor de Veiligebuurt-app hoeft u geen telefoonnummers uit te wisselen met uw buurtbewoners. Dit zorgt voor een laagdrempelig contact.

Getty Images

Downloadlinks
Android
iOS

Verstrekte vergunningen: Omgevingsalert

Wie deze app downloadt, is direct, overal en altijd op de hoogte van de aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen in de buurt. Worden de bomen gekapt? Krijgen de buren een dakkapel? U bent als eerste op de hoogte!

Getty Images

Downloadlinks
Android
iOS

Activiteiten in de buurt: WijdeWijk

Met deze app ontdekt u wie er allemaal bij u in de buurt wonen en welke activiteiten er in de buurt worden georganiseerd, zoals samen eten, wandelen, tuinieren of sporten. U kunt ook zelf activiteiten organiseren en deelnemers zoeken.

Getty Images

Downloadlinks
Android
iOS

Eerder werd bekend dat ruim drie op de vier Nederlanders de buurman een reservesleutel toevertrouwt.

Vier apps om goedkoop boodschappen te doen

Auteur