Spotify populair in Nederland

Ruim de helft van alle Nederlanders gebruikt momenteel de steaming-muziekdienst Spotify, een verdubbeling ten opzichte van 2013. Vooral jongeren zijn fan: acht op de tien heeft de app geinstalleerd en gebruikt hem actief.

Het Zweedse bedrijf Spotify is nu 10 jaar actief in Nederland. Het bedrijf is wereldwijd, en ook in Nederland, uitgegroeid tot de voornaamste aanbieder van streaming muziek, met de meeste betalende gebruikers. Eind maart waren er 130 miljoen betaalde abonnees (van de286 miljoen gebruikers totaal).

Bij de gratis versie krijgt men reclame te horen tussen de nummers door. Een meerderheid van 60 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers kiest voor de betaalde variant. Een andere betaalde functie die erg populair is: offline beluisteren van muziek, dus door de muziekbestanden te downloaden op uw computer, laptop, tablet of smartphone.

KPN, Vodafone en T-Mobile bieden vanaf 2015 ook een Spotify-abonnement aan als ''gratis'' bonus bij het afnemen van een abonnement. Met succes: 9% van de Spotify-abonnees neemt de dienst af in combinatie met een telefoon- of internetabonnement.

Bron: Emerce