Test: de beste percolator

Percolator
Getty Images

Een percolator is eigenlijk een omgekeerd koffiezetapparaat. De percolator staat op de kookplaat en door de hitte gaat het water van de onderste bak naar de bovenste bak. Onderweg wordt het water door de gemalen koffie of espresso geperst. Veel koffieliefhebbers prefereren een percolator om de volle smaak van de koffie. De beste percolators zijn van...

... Bialetti Moka Express

Dit blijkt uit onderzoek van Testresults.nl. Bialetti Moka Express percolators zijn er in verschillende maten: voor één kop koffie, maar ook voor twee, drie, vier en zelfs meer. De prijs is afhankelijk van het formaat. De Bialetti Moka Express heeft een klassiek design met een zeskantige vorm, dat sinds 1933 nauwelijks is veranderd.

De Bialetti Moka Express is zo bekend dat percolators van andere merken vaak ook moka express wordt genoemd. De percolator is gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Bialetti Moka Express is makkelijk schoon te maken. Zoals alle percolators is het een goedkope koffiezetter met een zeer lange levensduur.

Kenmerkend voor een percolator is dat het apparaat geen eigen verwarmingselement heeft. Het is niet elektrisch, maar moet op een kookplaat worden gezet. Let bij de aanschaf van de percolator op of de percolator geschikt is voor de kookplaat in de keuken. De meeste goede percolators kunnen met alle warmtebronnen overweg.

Bron: Testresults

Auteur