Injecties bij erectiestoornis?

Getty Images

Ik ben 70 jaar en heb al ruim twintig jaar een erectiestoornis. In overleg met de huisarts heb ik meerdere erectie­pillen geprobeerd, waaronder Viagra, maar ze hadden geen enkel resultaat. Kortgeleden las ik op de website van mijn ziekenhuis over de mogelijkheid van zelf-injectie. Is dat iets voor mij?

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma

Bij deze therapie injecteer je vaatverwijdende stoffen in het zwellichaam van de penis. In plaats van injecties kun je ook kiezen voor een soort stiftjes die je in de plasbuis plaatst. Vaak werkt een dergelijke aanpak alsnog als erectiepillen niet helpen. Het effect is min of meer ‘mechanisch’; je hoeft er niet opgewonden voor te zijn. Het is uiteraard minder comfortabel dan een tabletje. En vaak moet een proefdosering worden gegeven bij de huisarts of uroloog om te kijken of je er niet een te lang aanhoudende erectie van krijgt.

Sommige mannen zijn er erg tevreden over, anderen proberen het een paar keer en stoppen er dan mee. Het hangt er een beetje van af hoeveel waarde u samen hecht aan seks in de relatie. Als het veel voor u betekent, zult u makkelijk over het ongemak heen stappen.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!