 
Getty Images
      
  Een heerlijk avondje! Zo maakt u kruidnoten.
    Aantal personen 
              
  12
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 200 gram (glutenvrij) meel
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel (glutenvrije) speculaas- of koekkruiden
- 100 gram margarine
- Extra margarine of olie om de bakplaat in te vetten
Voedingswaarden
    Energie 
              
  155kcal
          
    Eiwit 
              
  2 gram
          
    Koolhydraten 
              
  20 gram
          
    Vezels 
              
  1 gram
          
    Vet 
              
  8 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
Kruidnoten:
- Vermeng het meel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.
- Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
- Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
- Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat met wat margarine of olie.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op de ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
- Bak de kruidnoten in 10-15 minuten in de oven gaar.
Bakt u liever pepernoten? Dat recept vindt u hier >>
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
