Gezellig snuisteren in Vlaanderen

Antiek en brocante

Antiekmarkten, brocantemarkten, rommelmarkten, kunstmarkten... Er is bij de zuiderburen genoeg te snuisteren, oftewel snuffelen op markten. Als snuisteraar kom je in Vlaanderen altijd aan je trekken. Mis geen enkele markt met de snuisterkalender! De leukste snuisterijen op gebied van antiek en brocante hebben we voor u op een rij gezet.

Vlaanderen is dé bestemming voor de snuisteraar. Er zijn talloze markten met kunst, antiek, boeken, muziek, folklore en streekproducten te vinden. Of je nu aan de Vlaamse kust zit, in een klein dorpje of in een grote stad. Bent u gek op antiek en brocante? De volgende markten mag u niet missen dit jaar. Laat de koopjesjacht beginnen!

Antwerpen - Rubensmarkt

Elk jaar wordt op 15 augustus de Rubensmarkt georganiseerd. In de binnenstad van Antwerpen kunt u meer dan 200 kramen in Middeleeuwse stijl bewonderen. Alle handelaren zijn uitgedost in zeventiende-eeuwse klederdracht, uit de tijd van barokmeester Rubens. Naast traditionele dranken en spijzen is er op de grote markt allerlei antiek te vinden. Een sfeervolle markt, zeker een bezoekje waard voor de antiekliefhebber!

Brussel - Van de Zavel naar de Marollen

In de metropool Brussel is dé goudmijn voor kunst- en antiekverzamelaars te vinden; de Zavelwijk en de Marollenwijk. U kunt rondsnuffelen in tal van brocantewinkels, antiekmarkten en kunstgalerijen. In de populaire Hoogstraat en Blaesstraat vind je tal van brocantewinkels en binnenhuisinrichtingszaken, met elk hun eigen stijl. De meeste antiquairs en winkels zijn woensdag tot en met zondag geopend. De beste dag om deze wijken te bezoeken is zondag; dan staan ook de marktkramen er. In de Marollen vindt dagelijks een vlooienmarkt plaats op het Vossenplein, waar uniek antiek te kopen is!

Brugge - Hoogstraat, Groenerei en Predikherenrei

De middeleeuwse stad Brugge is een wereldberoemde toeristische trekpleister. Naast al het culturele erfgoed is hier ook op gebied van antiek en brocante veel te beleven! In Brugge zijn vele antiekwinkels te vinden, her en der verspreid over het oude stadscentrum. Een mooi vertrekpunt is de omgeving van de Hoogstraat, Groenerei en Predikherenrei. De echte antiekliefhebber neemt een kijkje op de Zandfeesten (op 5 juli, 2 augustus en 27 september), waarbij Brugge wordt omgevormd tot een reusachtige rommel-, antiek- en brocantemarkt.

Tongeren - Vol antiek

In het zuiden van de Belgische provincie Limburg vindt elke zondag van 06.00 tot 13.00 uur de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux plaats. Deze markt mag niet ontbreken in de agenda van de snuisteraar! Wekelijks worden door meer dan 350 standhouders en 40 antiekzaken de meest prachtige en oude voorwerpen gepresenteerd. Wees er op tijd bij en krijg mooie schatten in bezit!

Kunt u geen genoeg krijgen van de Vlaamste markten vol snuisterijen? Bekijk de leukste markten met bloemen en streekproducten in 'Snuisteren op z'n Vlaams'.
Op zoek naar meer snuisterijen? Bekijk of download de snuisterkalender! Hierin vindt u een volledig overzicht van alle markten in Vlaanderen.

Bron(nen):
  • Toerisme Vlaanderen