Op zoek naar streekproducten bij onze zuiderburen

Naast de vele antiekmarkten en brocantemarkten zijn er ook talloze markten met streekproducten te vinden bij onze zuiderburen. Van een lekker Belgisch biertje tot heerlijke chocolade; er is voor ieder wat wils! Een overzicht van leuke markten met plaatselijke specialiteiten.

De marktliefhebber is in Vlaanderen aan het juiste adres! Er is bij de zuiderburen genoeg te snuisteren, oftewel snuffelen op markten. De lokale boerenmarkt, de dagelijkse groentenmarkt of de kleurrijke bloemenmarkt. We hebben een aantal sfeervolle marktjes met plaatselijke specialiteiten voor u op een rij gezet.

Gent - Bloemen, beestjes en bio

Wist u dat Gent dé 'veggiestad' van Vlaanderen is? De stad bezit het hoogst aantal vegetarische restaurants per inwoner. Elke vrijdag vindt van 07.30 tot 13.00 uur de biomarkt plaats op (hoe kan het ook anders) de Groentenmarkt. Hier zijn allerlei natuurlijke en biologische producten te vinden. Op loopafstand, op de Kouter, zijn de mooiste verse bloemetjes te vinden op de dagelijkse bloemenmarkt. Elke zondag van 07.00 tot 13.00 worden er vogels, vissen en kleine waterdieren aangeboden op de Vrijdagmarkt. In Gent is er een overvloed van markten. Kijk voor een overzicht van alle markten op de snuisterkalender!

Leuven - Marktjes met veel groen

Het bruisende Leuven kent tal van bezienswaardigheden. Voor bloemen en planten moet u donderdags in de Brusselsestraat zijn! Van 13.00 tot 18.00 staat hier een divers aanbod van allerlei groen uitgestald. Op de zaterdagmiddag wordt de straat omgetoverd in een gezellige markt vol met bloemen, hapjes en drankjes. Van rode rozen tot bijzondere kaasjes en quiches. Elke kraam is weer een verassing en overal is wel wat te proeven. De marktkramen zelf zijn soms al een attractie op zich.

Oostende - Vismarkt

De Vismarkt op de Visserskaai is uniek in Vlaanderen. Nergens anders is verse vis direct uit zee te verkrijgen, uit de handen van de vissersvrouwen zelf! De traditionele naam van deze markt is de Vistrap, afkomstig van de trap die vroeger rechtstreeks naar de vissersboten leidde. Al wandelend langs de vele visserskraampjes kunt u uw favoriete vis uitkiezen, met het ruisen van de zee op de achtergrond. Wanneer u deze bijzondere markt kunt bezoeken? Dagelijks! Van 's morgensvroeg tot alles uitverkocht is.

Antwerpse Kempen - Boerenmarkt van Kasterlee

Ook buiten de steden zijn gezellige marktjes te vinden! Neem bijvoorbeeld de zomerse Boerenmarkt in het groene hart van de Antwerpse Kempen. Van begin mei tot eind oktober is deze kleinschalige en gezellige markt te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. U treft er een groot aanbod van boeren- en streekproducten aan. Hobbytelers en landbouwers verkopen hier producten van eigen bodem. Verse hoevekaas, chocolade, aardappelen, asperges, aardbeien, honing... Er is voor ieder wat wils en verser kan niet!

Bent u een liefhebber van antiek en brocante? De leukste markten hebben we voor u op een rij gezet in het artikel 'Gezellig snuisteren in Vlaanderen'.
Op zoek naar meer snuisterijtjes? Bekijk of download de snuisterkalender! Hierin vindt u een volledig overzicht van alle markten in Vlaanderen.