Leuke winterse evenementen bij onze zuiderburen

In Vlaanderen zijn er tal van leuke activiteiten te doen tijdens de wintermaanden. Veel steden zijn prachtig verlicht en door de kerstmarkten, winterwandelingen en ijsbanen komt u helemaal in de kerstsfeer. Wij hebben in 5 plaatsen de leuke evenementen en activiteiten op een rij gezet.

Winter in Antwerpen

5 december 2015 - 3 januari 2016

In de Antwerpse binnenstad is het evenement Winter in Antwerpen. U kunt zich uitleven tijdens de koopzondagen en op de kerstmarkt. Als u meer actie zoekt, kunt u schaatsen op Groenplaats. Dit is een van de grootste van de Benelux. Ook kunt u tijdens dit evenement midgetgolfen, is er een glijbaan midden in de stad, kunt u ontspannen in de winter-wellness, loopt u langs unieke locaties met de winterwandeling en is er een reuzenrad. Kortom: genoeg te beleven in Antwerpen!

Kerst en meer in Brugge

20 november 2015 - 3 januari 2016

Op dit moment is het centrum van Brugge omgetoverd tot een grote, sfeervolle kerstmarkt. Daarnaast zijn er tal van leuke evenementen georganiseerd. Zo is er het Sneeuw & IJs Sculpturen Festival, een Mini-Expo over 500 jaar Cafe Vlissinghe, een schaatspiste en een reuzenrad. Een heerlijk dagje uit om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Gentse Winterfeesten

4 december 2015 - 3 januari 2016

De binnenstad van Gent wordt deze periode omgetoverd tot een reusachtig winterwonderland. Onder de Stadshal is er een ijspiste. Ook is het mogelijk om romantisch in het reuzenrad te zitten. Daarnaast is er ook een kerstmarkt met standhouders van binnen- en buitenland met prachtige kerstartikelen. Wilt u meer informatie over de Gentse Winterfeesten? Kijk dan op www.visitgent.be.

Wintertijd in Leuven

8 december 2015 - 9 januari 2016

Lopen over de kerstmarkt, wegdromen tijdens een kamerconcert in het stadhuis en luisteren naar winterverhalen, dat is Wintertijd in Leuven. Daarnaast kunt u ook een wandeling maken langs de onontdekte hoekjes en kunt u de eindejaarssfeer van Leuven opsnuiven. Voor meer informatie kijkt u hier.

Zee van smaak, verschillende locaties aan de kust

Gehele jaar

Het hele jaar door kunt u genieten van de schatten van de kust. In verschillende plaatsen aan de kust genieten van de lokale visserijen. Ook zijn er in verschillende plaatsen aan de kust leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo kunt u schaatsen, is er The Christmas Fun Run, is er vuurwerk en is er natuurlijk een nieuwjaarsduik. Voor de data, evenementen en plaatsen kijkt u op www.dekust.be.

Wilt u meer informatie over alle evenementen in Vlaanderen? Kijk dan hier.