Shoppen in Vlaanderen

Getty Images

Als u aan shoppen in Vlaanderen denkt, dan denkt u aan Antwerpen. Een stad met een groot aanbod aan winkels, van kleine boetiekjes tot grote winkelketens en luxezaken. Maar Vlaanderen heeft meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Leuven of proef de sfeer en gezelligheid van Brugge.

De Vlaamse mode

Antwerpen wordt al jaren geroemd in de modewereld. De Antwerpse Modeacademie wordt beschouwd als een van de beste mode opleidingen van Europa. De zes bekendste modeontwerpers van Vlaanderen zijn allemaal afgestudeerd aan deze opleiding. De groep is midden jaren 1980 wereldwijd doorgebroken, waardoor er grote aandacht en erkenning voor de Vlaamse mode ontstond. De belangrijkste modezaken zijn terug te vinden in de Antwerpse modewijk. Tot deze wijk behoren de Kammenstraat, Nationalestraat, Klossterstraat, Steenhouwersvest en Kleine Markt. Wanneer u in deze wijk bent, breng dan eens een bezoekje aan het Modemuseum, waar nieuw talent de kans krijgt om zichzelf te laten zien. Naast boetiekjes en grote winkelketens kent Antwerpen ook diverse toeristische markten. Op elke woensdag en vrijdag vindt de Algemene warenmarkt plaats op het Sint-Jansplein. Op zaterdag kunt u de Exotische markt, ook wel de Vreemdelingenmarkt genoemd, bezoeken in Oudevaartplaats.

Getty Images

Het bruisende Leuven

Wie denkt dat Leuven alleen maar een bruisende universiteitsstad is, heeft het mis! In Leuven vindt u de meest orginele winkeladresjes. De Diestestraat is een toplocatie voor een dagje shoppen. Veel grote winkelketens hebben een vestiging in deze straat. Maar u vindt hier ook een aantal snuisterwinkeltjes met onder andere biologische producten. Bent u opzoek naar exclusieve kleding- en decoratiewinkels? Breng dan een bezoek aan de Bondgenotenlaan, ook wel de Champs Elysées van Leuven genoemd. In de Parijsstraat staat de wereldkeuken centraal. U vindt hier de leukste handgemaakte geschenken, muziek en allerlei snuisterijen in een van de vele speciaalzaakjes. Daarnaast is deze gezellig 'eetstraat' dé plek om even bij te komen na een dagje shoppen!

Sfeer en gezelligheid in Brugge

Brugge biedt het winkelend publiek een unieke combinatie van boetieks, speciaalzaken, kunstgalerieën en cultuurtempels. U vindt lokale winkeliers en grootschalige winkels op loopafstand van elkaar. Op elke eerste zondag van de maand zijn alle winkels open, waardoor u ook dan kunt genieten van de sfeer en gezelligheid van Brugge. De Noord- en Zuidzandstraat vormen twee drukke winkelstraten waar u eindeloos kunt shoppen bij bekende winkelketens! Voor kleine boetiekjes gaat u naar de Philipstockstraat, een van de leukste winkelstraatjes van de stad.

Getty Images

Vlaamse kust

De Vlaamse kust heeft heel wat te bieden en doet niet onder voor grote steden zoals Antwerpen en Brussel. Aan de kustplaatsen zoals Knokke en Oostende treft u prachtige winkels en exclusieve boetiekjes. Een andere leuke bijkomstigheid is dat de winkels zeven dagen per week geopend zijn. Combineer een dagje shoppen met een wandeling langs het strand of rust lekker uit bij een van de vele terrassen.

Zomersolden

Kortom Vlaanderen is dé plek om een dagje te shoppen. Leer al winkelend het oude centrum van een stad kennen en geniet van een drankje of heerlijke lunch in een van de lokale barretjes of restaurants. Vanaf 1 juli tot en met 31 juli vindt de zogenaamde zomersolden plaats in Vlaanderen. Dit is de officiele koopjesperiode, en de ideale gelegenheid om een dagje te shoppen in een van de steden die Vlaanderen rijk is. Naast de bovengenoemde steden zijn ook Gent, Hasselt, Mechelen en Brussel een bezoekje meer dan waard!

Auteur 
  • Laura Gulpen