Krijg ik alle essentiële voedingsstoffen binnen?

Getty Images

Ik eet sinds kort geen vlees meer. In plaats daarvan eet ik bij het avondeten een ei, vleesvervanger of vegetarische loempia uit de oven. Verder voeg ik veel champignons toe bij elk mogelijk gerecht. In de ochtend eet ik melk met cornflakes en tussen de middag sneetjes brood met bijvoorbeeld zuivelspread. Ook slik dagelijks een vitamine pil (A t/m Z). Krijg ik op deze manier wel alle essentiële voedingsstoffen binnen?

Nicole

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Wanneer je geen vlees en vis eet moet je inderdaad goed opletten dat je alle voedingstoffen, zoals voldoende vitamines en mineralen, binnenkrijgt. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten en vlees bevat goed opneembaar ijzer.

Daarom is het belangrijk om voor vervanging te zorgen. Dat doe je goed door het nemen van een vleesvervanger. Als je dat doet en verder een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt, dan krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. Waaronder ook de benodigde vitamines en mineralen. Voor de zekerheid kun je een multivitamine ter aanvulling nemen.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!