Mijn passie: hardlopen

"Het liefst wil ik hardlopend 100 worden"

Ron van Megen (58) loopt voor de elfde keer de marathon in Rotterdam. “Als ik loop voel ik me vrij, gezond en gelukkig.”

‘Mijn passie voor hardlopen is begonnen tijdens de pauzes van mijn kantoorbaan, nu 25 jaar geleden. Met collega’s draafde ik door Landgoed Den Treek en over de Leusderheide. Om twaalf uur weg en om half twee zaten we weer achter ons bureau. Sindsdien ben ik altijd blijven lopen. Op zondagochtend bijvoorbeeld, met oud-collega Hans, gewoon voor ons plezier. Als je dan bij zonsopkomst een ree ziet, kan de dag niet meer stuk!

Marathon

Omdat ik van nature graag wil presteren, ben ik marathons gaan lopen. De eerste keer in een belabberde tijd: 4 uur en 18 minuten. Daarna zijn Hans en ik gaan uitzoeken hoe we sneller konden worden. Met behulp van handboeken en deskundigen ontrafelden we langzaam maar zeker alle geheimen van hardlopen. Zoals bijvoorbeeld afvallen en het belang van intervaltrainingen. Vorig jaar heb ik mijn tiende marathon van Rotterdam gelopen in 3 uur en 29 minuten. Een nette tijd in een fantastische marathon.

You'll never walk alone
Het You’ll never walk alone van Lee ­Towers bij de start geeft me kippenvel. Langs de hele route staan bandjes en publiek en als je dan ­total loss over de finish gaat, geeft dat een geweldige kick. Het liefst wil ik hardlopend 100 worden. Als ik loop voel ik me vrij, gezond en gelukkig.”

Het geheim van hardlopen

Ron van Megen schreef met zijn collega Hans van Dijk een boek over hardlopen. Kijk op www.hetgeheimvanhardlopen.nl.

Bron(nen):
Trefwoorden: