Geheugenproblemen door Tegretol?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Vrouw
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: ik wil graag weten of het medicijn Tegretol tegen aangezichtspijn mijn geheugen kan beïnvloeden. Voor mijn gevoel is dat wel zo. Ik gebruik 100 mg per dag in twee keer.

Ik wil graag weten of het medicijn Tegretol tegen aangezichtspijn mijn geheugen kan beïnvloeden. Voor mijn gevoel is dat wel zo. Ik gebruik 100 mg per dag in twee keer.

Tegretol, stofnaam carbamazepine, kan inderdaad geheugenproblemen geven. Bij grote hinder is mijn advies om te switchen naar een ander middel, hoewel u daar ook vergeetachtig van kunt worden. Ervaart u geen verandering, probeer dan voor korte tijd een ‘normale’ pijnstiller zoals paracetamol, ontstekingsremmers of morfineachtige medicijnen.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond oktober 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Gezond