Een eerlijk verhaal over beter horen

Getty Images

Zeg eens eerlijk, hoort u nog even goed als 10 jaar geleden? Als u deze vraag met nee beantwoordt, weet dan dat u echt niet de enige bent.

Ontdekken dat uw gehoor slechter wordt, is vervelend. Vaak zijn het uw naasten die merken dat u minder begint te horen. Toch kan het zijn dat u de volgende situaties herkent.Advertisement

  • Zet u de tv vaak wat harder?
  • Kunt u op een drukke verjaardag moeilijk volgen wat iedereen zegt?
  • Als u in gesprek bent met iemand, moet u dan weleens u hoofd in de richting draaien waar het geluid vandaan komt?
  • Wordt een theaterbezoek minder leuk omdat u de voorstelling slecht verstaat?

[ITEMADVERTORIAL]

Afwachten of actie ondernemen

In Nederland heeft maar liefst 1 op de 10 mensen te maken met een verminderd gehoor. Een groot deel daarvan probeert het probleem zo lang mogelijk te verhullen. Maar doen alsof er niks aan de hand is, is voor niemand fijn. In eerste plaats niet voor uzelf. Het is vermoeiend om ingespannen te moeten luisteren. En niet onbelangrijk, ook gevaarlijk in het verkeer.

Waarom nemen veel mensen lange tijd dan toch genoegen met een slechter gehoor? Een hoortoestel is gewoon een hulpmiddel, vergelijk het met een bril. En zo’n hoortoestel, daar zie je bijna niks van, maar je kunt er wél beter mee horen.

Waarom zou u langer wachten?

Er is maar één manier om alle twijfel weg te nemen. Dat is een afspraak voor een gratis hoortest. U weet dan in 20 minuten hoe het met uw gehoor is gesteld. Zo'n hoortest kan gewoon bij een hoorwinkel. Bij een gespecialiceerde winkel krijg je dan ook voldoende uitleg. Bijvoorbeeld over hoe uw gehoor precies werkt en wat er komt kijken bij een hoortest en bij de keuze van een hoortoestel.

 

 

Auteur 
  • Redactie