Zo verwijder je insectenvlekken van de muur

Getty Images

Muggen of andere (vervelende) insecten zijn nog wel eens het slachtoffer van de vliegenmepper. Een klap van de mepper op de muur kan dan een vlek achterlaten. Hoe krijg je die vlek weer uit je muur?

Groene zeep

De meest simpele manier, voor een vlek die er nog niet zo lang zit, is een sopje met groene zeep. Maak een schuurspons nat in een sopje en wrijf dit voorzichtig over de vlek. De restanten lossen op als sneeuw voor de zon! Zorg er wel voor dat de spons niet te nat is. 

Microvezeldoekje

Heb je geen zin om een sopje te maken of de middelen niet bij de hand? Dan kun je ook een vochtig microvezeldoekje gebruiken om de vlek te verwijderen. Het risico op mogelijke schade aan je muur is klein en het is een snelle, handige klus. 

Tandpasta

Wat ook kan helpen: de vlek aanstippen met (witte!) tandpasta op een vochtige doek. Laat het even intrekken en veeg het daarna voorzichtig schoon. 

Ammoniak

Mochten alle bovenstaande tips niet baten, dan kun je een klein beetje ammoniak aanlengen met warm water. Pak een doekje, maak hem vochtig in het mengsel en wrijf voorzichtig over de vlek. 

Wrijf van beneden naar boven

Voor alle tips geldt: wrijf voorzichtig over je muur, zeker als je er een kleur op hebt zitten. Wrijf daarnaast altijd van beneden naar boven om verkleuring van je muur te voorkomen. 

Schilderen

Soms lukt het niet (meer) om de vlek te verwijderen en dan zit er niets anders op dan de plek overschilderen. Een tip: afwasbare verf zorgt ervoor dat de plek geen glanzende laag krijgt en je maakt de muur makkelijker schoon. 

Bron: Radar.nl
 

Auteur