Cultuurtip: Spectaculaire beelden

Getty Images

Van 17 mei tot en met 15 september kunt u genieten van tachtig metershoge kunstwerken in ‘de Tuin van Amsterdam-Zuid’. Ze zijn onderdeel van ARTZUID, een groots opgezette beeldenroute in wijk Plan-Zuid van Amsterdam.

2,5 kilometer lang

Met gemiddeld meer dan 350.000 bezoekers is het tweejaarlijkse ARTZUID in Amsterdam het grootste gratis kunstevenement van Nederland. De 2,5 kilometer lange wandelroute in wijk Plan-Zuid van architect H.P. Berlage – een woonwijk met brede lanen, pleinen en veel openbaar groen – voert de wandelaar langs werk van internationaal bekende kunstenaars, zoals Barry Flanagan, Jan Fabre, Anish Kapoor en Joep van Lieshout.

‘Ontmoeting met een vreemde’

De start van de wandelroute is bij het informatiepaviljoen ter hoogte van Minervalaan 1, Amsterdam (waar route-informatie en catalogus verkrijgbaar zijn). De route beslaat voornamelijk de Minervalaan en de Apollolaan (goed bereikbaar via Station Amsterdam-Zuid), maar ook een deel van de Breitnerstraat. Volgens de samenstellers, acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunsthistoricus Jhim Lamoree, is een confrontatie met een beeldhouwwerk “te vergelijken met een ontmoeting met een vreemde. Er hangt iets in de lucht, maar wat precies blijft onduidelijk.” Laat u verrassen!

Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier een voorproefje.

Foto bovenaan artikel: De geboorte van Apollo van Ivan Cremer  © Vanhaerents Art Collection

Auteur 
  • René Boers