3 routes op de Europese topbestemming Texel

Getty Images

Reisgids Lonely Planet heeft Texel uitgeroepen tot een van de 10 mooiste bestemmingen om deze zomer heen te gaan. Onder andere door de vele festiviteiten, 's werelds grootste catamaranrace genaamd Ronde om Texel en het prachtige nationale park staat Texel zo hoog op de ranglijst. Wij zetten daarom drie fietsroutes op dit eiland voor je op een rij.

Rondje Texel (30 km)

Dit mooie eiland, waar meer schapen dan mensen wonen, heeft maar liefst 140 kilometer aan fietspaden en is dan ook een geliefde bestemming voor fietsers. Tijdens deze fietsroute zijn er genoeg mogelijkheden voor een pauze, er zijn vele café's, strandtenten en restaurantjes te vinden. Je kunt een dagje fietsen op het eiland, maar er ook gelijk een heel weekend van maken en zo het hele eiland rond fietsen.

Getty Images
  • Startlocatie: Molwerk 7, 1797 SE Den Hoorn Texel, Nederland

Getty Images

Zomerroute van Texel (35 km)

Het Nationaal Park Duinen van Texel is aangewezen als een van de plaatsen die je gezien moet hebben op dit eiland. Met deze fietsroute kun je genieten van de zomerse zon op het moment dat je de boot afstapt. Door de duinen fiets je langs het strand naar Oudeschild en via Den Burg naar de overkant van het eiland. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur die op Texel te vinden is.

Getty Images
  • Startlocatie: Pontweg 2, 1797 Den Hoorn Texel, Nederland

Getty Images

 

De slufter en vuurtoren (34 km)

Deze route gaat door het noorden van Texel en begint in de Koog. Je vindt al snel tijdens de fietstocht de Slufter aan je linkerkant (bij knooppunt 27) dat zich binnen het Nationaal Park Duinen van Texel bevindt. Ook komt u rond knooppunt 31 één van de bekendste vuurtorens van Nederland tegen. Het einde van de route bevindt zich aan de oostkust van Texel.

Getty Images
  • Startlocatie: Ruigendijk 22, 1796 MP De Koog, Nederland

Getty Images

 

Lees hier waarom Lonley Planet Texel heeft uitgeroepen als een van de top 10 bestemmingen om heen te gaan deze zomer.

Auteur 
  • Joyce van Hout
Bron 
  • Fietsen123