4 verkoelende fietsroutes door het bos

Fietsen door het bos is afwisselend en mooi. En perfect als het warm is, want je fietst grotendeels door de schaduw en hebt geen last van het warme asfalt.

Koninklijke Bossen bij Apeldoorn en Hoog Soeren - Gelderland (37 km)

Een fietstocht door de prachtige Koninklijke bossen bij Apeldoorn. Breng onderweg een bezoek aan Paleis het Loo en bezichtig de maar liefst 60 meter diepe Echoput uit 1809 bij Uddel. Ook passeer je de Wenumse watermolen. Eén van de weinig overgebleven watermolens op de Veluwe. Verder neemt de route je mee over de prachtige Veluwe en door het mooie Elspeeterbos.

  • Startlocatie: Elspeterweg 2, 3888 MV Uddel, Nederland

Boswachterij Grolloo en Westerbork - Drenthe (36 km)

Deze route neemt u mee door drie boswachterijen. Vanaf Boswachterij Grollo fiets je door het bosrijke gebied van Hooghalen en Schoonloo. Langs kom je een uitkijktoren tegen die je kunt beklimmen. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht op de plaats Halkenveen. Ook fiets je langs het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar u eventueel een bezoek aan kunt brengen. Een bezoek aan dit centrum is erg indrukwekkend.

  • Startlocatie: Blankeveen, 9442 Elp, Nederland

Bosroute Assen - Drenthe (49 km)

Deze fiestroute begint in Assen waarna je als snel door de bossen fietst. Boswachterij Hooghalen is een afwisseld gebied dat bestaat uit zowel naaldbos als hoogveengebied. Als u met de (klein)kinderen op stap bent, is de hier in de buurt gelegen zandspeelplaats Hooghalen een punt om gezellig te spelen en uit te rusten.

  • Startlocatie: Rode Heklaan 5, 9401 SB Assen, Nederland

De Vuursche Bossen - Utrecht (32 km)

Met deze afwisselende fietsroute fiets je door de bossen tussen Bilthoven, Soest, Baarn en Hilversum waar je veel schaduw vindt. Op veel plekken lopen er dieren zoals runderen los, maar hier vind je ook herten, vossen, hazen en allerlei bijzondere vogels. Ook neemt de route je mee door Lage Vuursche. Hier bevinden zich veel pannenkoekenhuizen en andere horecagelegenheden waar je even lekker kunt uitrusten van het fietsen. Ook kun je hier enkele achttiende- en negentiende-eeuwse huizen en verschillende rijksmonumenten bewonderen. Daarnaast kom je ook langs Kasteel Groeneveld. Een kasteel dat zeker een bezoekje waard is.

  • Startlocatie: Fornheselaan 154, 3734 GE Den Dolder, Nederland

Bron(nen):