De e-bike vijf jaar later: doe mee met het onderzoek

In 2012 had de e-bike nog de naam een 'fiets voor oude mensen' te zijn, maar vijf jaar later ziet het Nederlandse fietslandschap er heel anders uit.

‘Nee’, antwoordde in 2012 ruim 40 procent op de vraag of er in de toekomst wellicht een e-bike zou worden aangeschaft. Het was de tijd waarin de e-bike het imago ‘oudemensenfiets’ nog niet had afgeschud, de tijd ook waarin veel fietsers stelden nog lang niet aan een e-bike toe te zijn.

Tevreden over uw e-bike...?

Dat was 2012, en het onderzoek dat Fietsen123 - een zustersite van Plus Online - toen deed, doet Fietsen123 nu weer. Immers, de e-bike is niet meer weg te denken van het Nederlandse fietspad en die ontwikkeling is sneller gegaan dan menigeen in 2012 dacht. Maar heeft de e-bike ook het fietsgedrag veranderd, en hoe tevreden is de fietser over zijn e-bike? Hoe zit het met de veiligheid, en de voorlichting?

Doe mee en win!

Meedoen aan het grote e-bike onderzoek kost u slechts vijf minuten. Onder de deelnemers verloot Fietsen123 tien fraaie tijdschriftenpakketten – inclusief de Fietsroutegids 2017 met daarin 90 knooppuntenroutes door heel Nederland. Het onderzoek loopt tot en met 25 september 2017.

Klik hier om het grote e-bike onderzoek van Fietsen123 te starten.

Bron(nen):
Trefwoorden: