Drie prachtige fietsroutes door Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft veel bijzonderheden te bieden. Hier liggen bijvoorbeeld verschillende historische steden, maar ook badplaatsen waar je heerlijk kunt uitwaaien. Naast mooie steden heeft de provincie ook veel prachtige natuur om te bezichtigen. Kortom, het is een gevarieerde provincie waar voor ieder wat wils is. Ook op het gebied van fietsen, en daarom hebben we een aantal mooie routes in Zuid-Holland op een rijtje gezet.

Molens in Kinderdijk (40 km)

Deze route neemt je mee langs de molens van Kinderdijk. Van de in totaal 19 molens, zijn de meeste gebouwd in de periode 1738-1740. Naast de vele molens staat Kinderdijk bekend om haar technologie op het gebied van waterbeheer. Het is de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Wanneer je Kinderdijk uitfietst, kom je langs de route nog een aantal mooie bezienswaardigheden tegen, als: de Hervormde Kerk, het gemeentehuis, een watertoren en molen De Regt.

  • Startlocatie: Molenstraat 238, 2961 AR Kinderdijk, Nederland

Kasteel Duivenvoorde en Leiden (37 km)

Zuid-Holland kent een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog goed terug te zien is in het landschap. Deze route neemt mee langs twee bijzondere kastelen: kasteel Duivenvoorde en kasteel Endegeest. Beide de moeite waard om even bij stil te staan. Later fiets je met deze route door de historische stad Leiden. Hier vind je veel bruggen, grachten, brede straten, maar ook gezellige steegjes. Ook was dit de stad waar kunstenaar Rembrandt van Rijn is geboren én heeft leren schilderen.

  • Startlocatie: Veurseweg 144, 2252 AG Voorschoten, Nederland

Kijkduin en natuurgebied Meijendel (34 km)

Deze route begint in Kijkduin. Omdat er geen weg langs loopt is het hier heerlijk rustig en kun je ontspannen uitwaaien langs de kust. Hier vind je ook direct verschillende strandtentjes en restaurants op de boulevard waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zeker aan het eind van de fietsroute is dit een echte aanrader! Hierna voert de route je naar natuurgebied Meijendel, het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland.

Na Kijkduin fiets je vrij snel op de pier van Scheveningen, waarna je direct richting natuurgebied Meijendel rijdt. Dit is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Het gebied bestaat voornamelijk uit open duinlandschap waterpartijen, bossen en kilometerslang zandstrand. Een bijzonder natuurgebied om eens doorheen te struinen en waar je echt tot rust kunt komen.

  • Startlocatie: Deltaplein 148, 2554 GR Den Haag, Nederland

Bron(nen):