Fietsroute - De Betuwe (45,7km)

In de lente staat de betuwe prachtig in de bloei. Geniet van een bijzonder landschap.

Het Nationaal Landschap Rivierengebied wordt als een bijzonder stuk van Nederland gezien omdat rivieren grotendeels het uiterlijk bepalen. Bovendien speelde het gebied een grote rol in de bewoningsgeschiedenis van Nederland, bijvoorbeeld omdat het de grens vormde van het Romeinse Rijk.

De eeuwenoude menselijke strijd tegen het water komt tot uiting in de dijken, overlaten, zijvelingen, kolken en oude meanders. Dat dit gebied aantrekkelijk werd gevonden blijkt uit de vele landgoederen en buitens. Het gebied kent traditioneel veel fruitteelt en melkveehouderij. In de lente staat de Betuwe prachtig in bloei, maar ook buiten dit seizoen heeft dit landschap veel te bieden.

Knooppuntenroute:

Bron(nen):
  • NBTC

1 Reactie

Door Gerard Lettinck (niet gecontroleerd) op wo, 19-7-2017 - 21:42

Deze tocht gisteren gefietst. Hou je van rustig fietsen, dan is deze fietstocht een verkeerde keuze. De eerste 21 km fietsten we hoofdzakelijk langs doorgaande wegen met veel autoverkeer. Gelukkig heb ik altijd mijn Garmin bij mij en we zijn toen maar eigen wegen gaan nemen. De Betuwe is prachtig, maar de route is gemaakt door iemand die kilometers wil maken en geen oog heeft gehad voor rustige wegen. Kortom een afrader. Maak beter zelf een route met het knooppuntsysteem....overigens ook niet overal even helder. Ontwijk dan de doorgaande wegen, want de Betuwe is best druk.