Fietsroute: Het Brielse Meer

Langs het Brielse Meer, over het eiland Voorne-Putten naar Haringvliet en terug. Dat wordt genieten van de natuur!

Het langgerekte Brielse Meer vormt de scheiding tussen Voorne en het Europoortgebied. Het was tot 1950 als Brielse Maas een deel van de verbinding tussen de Oude Maas en de Noordzee, ooit van belang voor de scheepvaart.

Profiteer van de exclusieve Stella Weekdeal!

Met de lente in uw bol heeft u vast nóg meer zin om op pad te gaan. Profiteer nu van onze extra voordelige Weekdeal en ontvang lentevoordeel op onze Livorno Superior FDST tot maar liefst €700,-! Ervaar dit topmodel en kom naar de winkel voor een gratis proefrit.

Het Brielse Meer is nu een watersport- en recreatiegebied. En door de fraaie natuur trekt deze plek op mooie dagen veel bezoekers, ook fietsers. Naast de recreatieve functie heeft het Brielse Meer een belangrijke rol als zoetwaterbuffer, die de verzilting van Voorne-Putten vanaf de Nieuwe Waterweg tegengaat.

Overigens is Brielle (vroeger: Den Briel) natuurlijk ook bekend van de Tachtigjarige Oorlog. Op 1 april 1572 veroverden de watergeuzen het stadje op de Spanjaarden. Zo werd Brielle de eerste Nederlandse plaats waar de opstandelingen de dienst uitmaakten. Een bezoek aan het oude stadscentrum van Brielle is dan ook een aanrader.

De startlocatie van deze route is Brigittenweg, 3231 XA Brielle

Bekijk hier de hele route.

Bron(nen):