Montferland - Doetinchem en omgeving (34 km)

Een prachtige afwisselende fietsroute door bossen, langs kastelen en historische plekken!

Vertrek vanuit het centrum van Doetinchem, aan de Raadhuisstraat. Hier is voldoende parkeergelegenheid. U fietst een afwisselende fietsroute door bos, langs kastelen en historische plekken. U kunt tussen knooppunt 79 en 76 het uitzichtpunt aan de Montferland bezoeken. Vanaf het hoogste punt (85 meter) is er een prachtig uitzicht over de wijde omgeving! Deze route is 34,5 km lang.

Wie het dorp Zeddam van verre nadert valt het direct op: de on-Nederlandse heuvels van het Montferland. De beboste heuvels worden doorsneden door wandel- en fietsroutes. Het Montferland is niet voor niets een druk bezochte vakantiestreek. Huis Bergh is een van de grootste en oudste kastelen van ons land en staat aan de rand van 's-Heerenberg.

Het nabijgelegen Doetinchem is de grootste stad van de streek met uitgebreide winkelmogelijkheden. De stad ligt aan de Oude IJssel, een rivier die geschikt is gemaakt voor de kanovaart. De rivier mondt uit in de Gelderse IJssel bij het stadje Doesburg. Deze Hanzestad biedt tal van monumentale gebouwen en een groot aantal galeries.

Knooppunten:

 

42 - 24 - 35 - 48 - 46 - 73 - 77 - 79 - 76 - 85 - 80- 81 - 82 - 78 - 47 - 48 - 35 - 24 - 42

route