Top 3 fietsroutes door Limburg

Limburg is de zuidelijkste provincie van Nederland en heeft een heel eigen karakter. Anders dan de rest van Nederland heeft het zuiden van Limburg een heuvelachtig landschap, prachtig om te zien. We zetten drie prachtige fietsroutes door drie bijzondere gebieden in Limburg op een rij.

Midden-Limburg – 56 km

Startpunt: Speckerweg 19, 6081 NN Haelen

Ten noordwesten van Roermond ligt het natuurgebied het Leudal (Midden-Limburg), waar zich holle weggetjes en beekdalen bevinden, die soms wel tien meter dieper dan het fietspad liggen. Geniet van de uitbundige plantengroei langs de beken en de avonturen door bergen en dalen.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Nationaal Park De Meinweg – 44 km

Startpunt: Landelaan 2, 6075 GB Herkenbosch

Grenspark Limburg wordt wel eens bestempeld als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is een aaneenschakeling van drie natuurgebieden: de Nationale Parken Maasduinen en De Meinweg en het Limburgs Heuvelland. Met deze route fiets je door Nationaal Park De Meinweg.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Heuvels bij Valkenburg – 36 km

Startpunt: Plenkertstraat 2, 6301 GM Valkenburg

Het gebied rond Valkenburg is een prachtige omgeving om te fietsen. Het staat bekend om zijn vele heuvels; het ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Af en toe zul je moeten klimmen om de heuvel op te komen. Ideaal om te fietsen met e-bike, maar ook zonder e-bike is deze route goed te doen.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Bron(nen):