Top 5 grill/bbq restaurants Nederland

Getty Images

Als ware vleesliefhebber is het soms moeilijk kiezen, zoveel keus en de kwaliteit moet natuurlijk wel onberispelijk zijn. We hebben daarom deze week de top 5 beste bbq- en grillrestaurants in Nederland voor u op een rijtje gezet.

Top 5 gril/bbq restaurants Nederland

De naam doet misschien anders vermoeden, maar bij Ribs Factory in Breda serveren ze meer dan malse spareribs. Wat dacht u van een steak van de gloeiendhete lavagrill, precies bereid zoals u wilt. Of ga voor een sappige burger, van klassiek met cheddar en bacon tot spicy chicken. Uiteraard zijn de spareribs te lekker voor woorden en te bestellen in verschillende smaken. Wat dacht u van een smokey Jack Daniels-marinade of sweet honey met chili, gember en honing? De keuze is eigenlijk te groot en het vlees te lekker om het bij één bezoek te laten.

Menig vleesliefhebber in Amsterdam weet La Brasa aan de Haarlemmerdijk al jaren te vinden. Hier gaat u heen als u zin hebt in een stuk vlees van buitengewoon hoge kwaliteit. De chef is meester over de houtskoolgrill en bereidt het vlees perfect. Van vettige ribeye tot botermalse ossenhaas, de kaart biedt voor elke steakliefhebber wat wils. Gaat u voor een ‘bescheiden’ 200 gram of durft u de 400 gram wel aan? De echte carnivoor gaat natuurlijk voor de T-bonesteak van 500 gram! De bediening is ontzettend vriendelijk en schenkt met liefde een lekker glas Argentijnse wijn voor u in.

De chef van Restaurant Bluefinger in Zwolle heeft zich verdiept in de nobele kunst van het grillen. De keuken gebruikt een heuse powergrill waarbij een temperatuur van wel 1370 °C gehaald kan worden. De smaak, structuur en sappigheid van het vlees worden op deze manier prachtig bewaard. Een steak zoals u nog nooit gegeten hebt. Kies daar een heerlijke saus bij en uw avond kan niet meer stuk. Wat dacht u van een krachtige kalfsjus, een kruidige stroganoff of een klassieke bearnaise? Restjes saus dept u op met de knapperige dikke frieten.

Auteur 
  • Redactie