Ik heb een zoute smaak in mijn mond. Is hier iets aan te doen?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Vrouw kijkt zorgelijk
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: ik heb een zoute smaak in mijn mond. Is hier iets aan te doen?

Ik ben vrouw van 65 en ik heb sinds twee jaar een zoute smaak op mijn tong en aan de binnenkant van mijn onderlip. Vaak voelt het ook branderig. Ik kan veel dingen niet meer eten, die zoute smaak is aldoor aanwezig. Is hier iets aan te doen?

Een zoute smaak kan bij allerlei mond-, neus- en maagproblemen horen, maar kan ook komen door hormonale veranderingen, bijwerkingen van medicijnen, het syndroom van Sjögren en vitaminetekort. Echt ernstige ziekten laat ik even buiten beschouwing, want daar denk ik bij u niet aan. Bent u al bij de tandarts geweest (tandgaatjes) of zijn de klachten ontstaan na een tandheelkundige ingreep? Zorgt u voor goede mondhygiëne? Heeft u last van brandend maagzuur, een droge mond of een alsmaar verstopte neus? Voor een goede diagnose en behandeling is in dit geval een uitgebreid lichamelijk onderzoek nodig.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Auteur 
Bron 
  • Plus Gezond