De 5 mooiste musea in Waals België

luik museum
Getty Images

Bent u een liefhebber van cultuur, en houdt u van een leuke trip? Dan is een reisje naar onze zuiderburen zeker aan te raden. Wallonië, het Franstalige deel van België, is de perfecte bestemming om van mooie steden en hun rijke cultuur te genieten. We hebben vijf interessante musea in evenzoveel mooie steden voor u op een rij gezet.

Beaux-Arts Mons - Mons

Mons is de culturele hoofdstad van 2015! Niet te missen is het museum Beaux-Arts Mons (BAM) in het centrum van de stad, om de hoek bij de Grote Markt in een hedendaags vormgegeven gebouw. De tentoonstellingen variëren van moderne en visuele kunst, naast de permanente collectie van werken uit de periode 15de tot 21ste eeuw. In januari 2015 overigens is er een tentoonstelling over Van Gogh met werken uit diverse musea. 
 

Grand Curtius Museum - Luik

Luik ligt mooi aan de Maas en daar ligt ook het schitterende Grand Curtius Museum, dat elke eerste zondag van de maand gratis is te bezoeken. De uitgebreide collectie omvat onder andere Egyptisch oude kunst, religieuze kunst en een rijke glascollectie.
[ITEMADVERTORIAL]
 

Félicien Rops Museum - Namen

Namen biedt u onder meer het zinnenprikkelende museum van kunstenaar Félicien Rops, die in Namen werd geboren. Dit museum is gevestigd in een mooi herenhuis in het hart van Namen. De opstelling doet recht aan de kritische en erotische tekeningen waar ook Maupassant en Baudelaire lovende woorden over schreven. Het museum won in 2007 de publieksprijs.
 

Musée des Beaux Arts - Tournai

Tournai heeft zoals vele steden ook een Musée des Beaux Arts, maar dit specifieke museum is gehuisvest in een door de art nouveau-architect Horta ontworpen gebouw. Het museum is absoluut een bezoek waard. U vindt er schilderijen van beroemde schilders als Monet, Toulouse-Lautrec en impressionistische werken van Manet.

museum
Getty Images
 

Fotografiemuseum - Charleroi

Charleroi, de industriestad aan de rivier de Samber, herbergt het spannende Fotografiemuseum, ondergebracht in een voormalig klooster. Dat is volledig opgeknapt en uitgebreid om al het beeldmateriaal van het museum de ruimte te bieden die het nodig heeft. Het exclusief aan fotografie gewijde museum heeft de meest voorname collectie van Europa.  Het Fotografiemuseum houdt spraakmakende tentoonstellingen en heeft een zeer mooie vaste collectie.
Auteur 
  • Pieter Hagebout