Ga je eigen weg op vakantie met fly-drive

Eenmaal geland op de plaats van bestemming, maak je als vakantieganger vaak nog een flinke rit met de bus en zit je vast aan een schema. Met een fly-drive hoeft dat niet meer.

Wat is een fly-drive?

Een fly-drive vakantie is een reis inclusief eigen vervoer vanaf het vliegveld. Je huurt van tevoren een auto, die al klaar staat als je arriveert. Geen vermoeiend, maar ontspannen begin van de vakantie. Vanaf moment één heb je alle vrijheid om het land te doorkruisen, zodat je veel meer ziet dan tijdens een andere reis.

Compleet pakket of los

Het fly-drive concept heeft de laatste jaren dan ook een behoorlijke populariteitsboost gekregen. Veel mensen vinden het heerlijk om de regie in eigen hand te houden, om zelf op pad te gaan. Dat kan op twee manieren: aan de hand van een compleet pakket of los boeken.

Kies je als vakantieganger voor een compleet pakket, dan is alles vooraf geregeld. Van vlucht en auto tot reisschema en accommodaties. Hiermee bespaar je je flink wat zoekwerk, en je krijgt een duidelijk overzicht van alle kosten. Maar niet iedereen houdt ervan om 'vast te zitten' aan een bepaalde planning. Voor deze mensen is er een tweede optie; de vlucht en de huurauto los van elkaar boeken. Je kan op eigen houtje op reis en trekt je eigen plan.

Fly-drive naar de zon

Voor zon- en zeevakanties bestaat er een ruim aanbod van fly-drive reizen. De top drie populairste bestemmingen is als volgt:

1. Kroatië
Fly-drive vakanties zijn het meest in trek in Kroatië. Het land is een stuk groter dan Nederland, maar aanzienlijk minder dichtbevolkt. Als reiziger duik je dan ook overal de prachtige, uitgestrekte natuur in.

2. Andalusië
In de meest zuidelijke regio van Spanje is een fly-drive vakantie uitermate geschikt, omdat de omgeving onderweg nooit verveelt. Zo kun je beginnen in het mooie Sevilla en, terwijl je geniet van Cádiz, Gibraltar en Marbella, de rondrit eindigen in Málaga.

3. Portugal
Je arriveert in Porto, Lissabon, Madeira of een andere stad, en pakt vervolgens de huurauto om vanaf het asfalt het land te ontdekken. De Alentejo en de Algarve zijn dan pareltjes om met een nieuwsgierige blik doorheen te toeren. Aan het einde van de vakantie vlieg je bijvoorbeeld terug vanaf Faro, in het zuiden van Portugal.