In 2018 vaker verloren koffers vliegtuigpassagiers

Reisde je in 2018 met het vliegtuig, dan had je een iets grotere kans dat je koffer niet op de bagageband aankwam dan het jaar daarvoor. Er worden wereldwijd op iedere duizend passagiers 5,69 stuks bagage gestolen, zwaar beschadigd of vertraagd afgeleverd. Dit was een jaar eerder nog 5,57 per duizend passagiers, stelt IT-dienstverlener voor de luchtvaartsector Sita.

Het ging om 24,8 miljoen stuks bagage uit een totaal van ongeveer 4,3 miljard. Daarvan werd 77 procent te laat afgeleverd en 18 procent raakte beschadigd. 5 procent van de getroffen koffers verdween langdurig of definitief.

Hoogste risico Europa

Reizigers in Europa lopen het hoogste risico. Vanwege de vele overstappen op dit continent raakten per duizend passagiers 7,29 stuks bagage kwijt. In Noord-Amerika was dat slechts 2,85 en in Azië 1,77. Bovendien is dat laatste continent de enige regio die zich verbeterde ten opzichte van 2017.

Daarentegen is het risico op bagageproblemen in de afgelopen tien jaar flink afgenomen. In 2009 lag dat nog drie keer zo hoog.

Bron(nen):
Trefwoorden: