Vakantieplekken zonder overtoerisme (Deel 3)

Elke week, voor drie weken, leest u een artikel met dit thema.

Wroclaw
Getty Images

Veel vakantieplekken die jij mooi vindt om te bezoeken, vallen vaak ook in de smaak bij andere mensen. Dit zorgt ervoor dat deze plekken vaak drukbezocht zijn. We geven een aantal alternatieven voor vakantieplekken die worden overstroomd door bezoekers. Dit is het laatste deel van drie delen.

Polen

Ook in Krakau Polen is een bekende stemming. Vooral om de fabriek van Oskar Schindler en concentratiekamp Auschwitz te bezoeken. Op drie uur rijden van Krakau ligt Wroclaw ofwel Breslau. Het is een studentenstad waar je gezellig langs de rivier Oder kunt wandelen, je kunt het mooie marktplein bezoeken en ‘pierogi’ eten. Dat zijn typisch Poolse gevulde deegpakketjes, die een beetje aan ravioli doen denken. Je kunt hier rechtstreeks naar vliegen met KLM. 

Frankrijk

Frankrijk is het populairste vakantieland voor Nederlanders, en de Provence is één van de populairste streken. Het is er mooi, maar op die charmante marktjes en dorpspleintjes is het vaak erg druk. Overweeg de volgende keer de Luberon, dat ten noorden van de Provence ligt. Het boek “Een jaar lang in de Provence” speelt zich af in de Luberon. 

Portugal

De algarve is een bekende vakantiestreek in het zuiden van Portugal. De Alentejo, daarentegen, is een streek die nog niet zo ontdekt is door toeristen. Het is vrij dunbevolkt, dus lekker rustig. Je ziet er glooiende heuvels met kurkeiken en olijfbomen. 

Italië

Toscane is ook zeer bekend. Vooral de schitterende steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Maar helaas is het ook erg druk, zeker in de lente, zomer en herfst. De streek Umbrië doet eigenlijk niet onder voor Toscane. Hier vind je sfeervolle steden als Perugia, Orvieto en Assisi, bekend van de Heilige Franciscus. En de Sibillini-bergen, die populair zijn bij wandelaars. 

Spanje

De Costa del Sol is al sinds de jaren zeventig enorm populair onder zonaanbidders, maar er is een streek die even mooi is, en minder druk met toeristen. Namelijk de Costa de la Luz, die een stuk westelijker in de richting van de Portugese grens ligt. Hier heb je prachtige zandstranden en in het binnenland vind je de zogenaamde witte dorpen, die uit witgeschilderde huizen bestaan. 

In het vorige artikel leest u alternatieven voor o.a. de drukbezochte plekken Venetië en Dubrovnik.

Auteur 
Bron 
  • PlusOnline